Cum poți să cureți oja de pe unghii fără acetonă. 4 soluții simple și eficiente

Cum se curăță oja fără să folosești acetonă.
Cum poți să cureți oja de pe unghii fără acetonă. 4 soluții simple și eficiente

Acetona îndepărtează rapid și eficient oja, dar nu are întotdeauna cele mai bune efecte asupra unghiilor. De aceea, dacă dorești  să îți cureți unghiile fără a folosi acetona clasică, există și alte metode alternative care vor funcționa.

Cum poți să cureți oja de pe unghii fără acetonă. Metode simple și eficiente

Acetona poate dăuna puternic unghiilor, deoarece este foarte uscată și aspră. Detergenții fără acetonă sunt mai blânzi cu unghiile, dar au nevoie de puțin mai mult timp pentru a fi eficienți. Înainte de a începe oricare dintre procesele de îndepărtare de mai jos, înmoaie unghiile în apă caldă. Acest lucru poate ajuta la slăbirea ojei și pregătește unghiile pentru una dintre metodele alternative de îndepărtare.

Spirt

Sportul sau dezinfectantul pentru mâini sunt două dintre cele mai bune modalități de a îndepărta lacul fără a avea nevoie de un alt agent de îndepărtare. Aplică puțin spirt pe un tampon de bumbac și presează-l pe unghie timp de aproximativ 10 secunde. Înainte de a îndepărta frecă ușor înainte și înapoi. Oja ar trebui să se desprindă destul de repede.

În plus, dacă ai un parfum pe bază de alcool și acesta poate funcționa. Va necesita însă mai mult produs decât dacă ai folosi doar spirt. De asemenea, parfumul poate fi destul de puternic.

Oțet și suc de portocale

Amestecați sucul de portocale cu oțet alb și ai o soluție de casă perfectă pentru îndepărtarea ojei. Combină o cantitate egală de oțet alb și suc natural de portocale și amestecă-le foarte bine. Apoi înmoaie un tampon de vată sau o dischetă demachiantă în amestec și apasă pe unghii timp de aproximativ 10 secunde până când oja se înmoaie. Apoi, trage în jos tamponul de bumbac pentru a îndepărta oja.

Cum poți să cureți oja de pe unghii fără acetonă. Soluțiile pe care le ai la îndemână

Lămâie

Lămâia simplă este o altă opțiune care poate îndepărta lacul de unghii. Pune o felie sau suc de lămâie pe unghii și lasă-l să stea până când oja se înmoaie, înainte de a o freca.

Fixativ

Fixativul nu este util doar pentru coafarea părului. Acesta poate ajuta și la îndepărtarea lacului de pe unghii, dar trebuie să fie fixativ cu aerosoli. Aplică fixativ pe un tampon de bumbac și înfășoară-l pe unghie. Lasă-l să acționeze două, trei minute, apoi lacul de unghii ar trebui să se decoloreze.

Detergent pe bază de soia

Soia este un alt detergent preferat pentru îndepărtarea lacului de unghii fără acetat. Premisa detergenților pe bază de soia, precum și a celorlalte soluții propuse, este de a înmuia oja. Acetona, explică ea, este un solvent care dizolvă lacul de unghii. Detergenții pe bază de soia nu vor reacționa la fel de repede, dar sunt o opțiune mai blândă. Este posibil să fie nevoie să aștepți până la 45 de secunde după aplicarea acestui ingredient înainte de a putea curăța unghiile cu un tampon de bumbac.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *