Cum poți să cureți petele de cafea de pe hainele albe. Cele 3 metode simple și eficiente, rezolvă problema instant

Trucurile geniale care te vor ajuta să scoți de îndată petele încăpățânate de cafea de pe hainele albe.
Cum poți să cureți petele de cafea de pe hainele albe. Cele 3 metode simple și eficiente, rezolvă problema instant

Cafeaua este băutura preferată milioane de oameni din întreaga lume, dar petele de cafea de pe hainele albe pot fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, există metode simple și eficiente pentru a elimina aceste pete încăpățânate și pentru a reda hainelor tale albe strălucirea lor inițială. Iată cum poți curăța petele de cafea de pe hainele albe.

Cum poți să cureți petele de cafea de pe hainele albe

Una dintre sarcinile dificile cu care gospodinele se confruntă adesea este scoaterea petelor de cafea de pe haine. Iar dacă articolul vestimentar este alb, misiunea devine cu atât mai complicată. De multe ori, chiar dacă punem hainele la spălat și folosim un detergent scump, petele de cafea se dovedesc a fi extrem de încăpățânate și nu se curăță.

Această problemă frustrată are însă și o rezolvare. Și nu este complicat deloc. Cu ajutorul unor trucuri simple și câteva ingrediente pe care cel mai probabil și tu le ai în dulap, poți scoate cu ușurință aceste pete. Iată 3 metode prin care poți face acest lucru.

Apă și oțet

Prima metodă presupune folosirea unei soluții de apă și oțet în proporție de 1/3. Folosește un burete pentru a înmuia pata. Lasă să acționeze timp de 15 minute și apoi să spală articolul la mână, folosind un detergent sau un săpun bun.

Pastă de dinți

Cea de a doua soluție este banala pastă de dinți, care nu doar că poate curăța pigmentul maroniu, dar și albește țesăturile. Procedezează similar ca la prima metodă. Umezește un burete și freacă ușor pata. Apoi lasă să acționeze timp de un sfert de oră, după care poți spăla articolul.

Spuna de ras

A treia metodă prin care poți îndepărta petele încăpățânate de cafea presupune folosirea spumei de ras. Surprinzător, nu-i așa? Aceasta însă conține suficient alcool și dezinfectant pentru a dezintegra pigmenții și pentru a curăța petele de cafea de pe hainele albe. Pune o cantitate potrivită de spumă de ras pe pată, astfel încât să o acoperi. Lasă să acționează 10-15 minute, apoi spală haina la mână, folosind un detergent sau săpun de calitate.

Foarte important de precizat este faptul că pentru spălarea hainelor va trebui să folosești neapărat apă rece. Și asta deoarece apa caldă nu face altceva decât să ajute pigmenții de cafea să se fixeze mai bine în țesătură. De asemenea, un alt sfat este să insiști bine indiferent de metoda pe care o alegi, până când observi că petele s-au curățat.

La final, pune rufele respective la spălat în mașină, cu un detergent pe bază de oxigen activ sau un detergent special pentru pete.

Alege metoda pe care o consideri cea mai potrivită și spune-ne cum ți s-a părut. Lasă-ne în comentarii părerea ta. Tu ce alte metode mai folosești pentru a scoate petele de cafea de pe haine?

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *