Cum poți să faci cartofi copți la microunde. Rețeta fabuloasă

Se prepară extrem de simplu și rapid
Cum poți să faci cartofi copți la microunde. Rețeta fabuloasă

Cartofii sunt printre cele mai consumate alimente din lume, iar din aceștia se pot face o grămadă de rețete, pentru toate gusturile. În plus, cartofii se gătesc relativ rapid și pot fi savurați alături de alte mâncăruri delicioase. Astăzi, însă, vă propunem o rețetă gustoasă de cartofi copți la microunde. Iată cum îi puteți pregăti!

Cum se prepară rețeta de cartofi copți la microunde

Cartofii au puține calorii, așa că pot fi consumați oricând! Indiferent ca ii consumi ca garnitura sau ca fel principal, acest aliment este mereu o variantă gustoasă și rapidă. Se știe că mâncarea făcută în casă este mult mai delicioasă și gustoasă, așa că vă arătăm o rețetă cu cartofi, care se prepară extrem de simplu. Dacă nu aveți timp de gătit, puteți încerca rețeta de cartofi copți la microunde.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • un cartof mare, de 200-300 g;
  • o lingură de margarină sau de unt;
  • brânză Cheddar sau brânză mozzarella;
  • sare si piper după gust;
  • 3 linguri de smântână.

Mod de preparare:

Prima dată se spală cartofii foarte bine cu un burete de sârmă, pentru a elimina toată mizeria. Apoi înfingeți o furculiță în cartof, în 3-4 locuri, și pune-l într-o farfurie termorezistentă.

Cartoful se introduce la cuptor, la intensitate maximă, timp de 5 minute. Se scoate și se întoarce pe partea cealaltă pentru încă alte cinci minute. Timpul de coacere poate să varieze și-n funcție de cuptorul cu microunde pe care îl aveți. De aceea, este posibil să fie nevoie să-l lăsați mai mult sau mai puțin. Important este ca acesta să fie făcut pe ambele părți.

După ce l-ați scos de la microunde, taie cartoful pe jumătate, infige furculita in miez si apoi pune unt, sare si piper, dupa gust, si cascaval ras pe fiecare bucata. Bagă cartoful iar în microunde, dar doar pentru maxim 2 minute, până când se topește complet cașcavalul.

Cartoful se servește cald, cu brânză rasă pe deasupra, iar pentru un plus de savoare, puteți adăuga și câteva fire de ceapă sau pătrunjel.

Citește și: Ce să presari la final peste piure, cât încă e fierbinte. Aceste două ingrediente schimbă tot gustul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *