Cum poți să îți acoperi firele albe fără să te vopsești. 4 metode naturale

Iată cele mai eficiente metode naturale pentru acoperirea firelor albe.
Cum poți să îți acoperi firele albe fără să te vopsești. 4 metode naturale

Cum poți să îți acoperi firele albe fără să te vopsești, metode simple pe care nu strică să le încerci. Vopsirea rădăcinilor gri ori a firelor albe poate fi consumatoare de timp. De asemenea, dacă nu ai vrea totuși să îți vopsești părul, poți recurge la alte trucuri de colorare.

Cum poți să îți acoperi firele albe fără să te vopsești

4 metode naturale prin care poți să acoperi firele albe:

1. Cafea

Utilizarea cafelei este una dintre cele mai convenționale metode de a acoperi cu ușurință firele albe. Dacă dorești să obții un păr mai închis la culoare și să previi apariția firelor gri, folosește cafeaua în mod regulat.

Ia o ceașcă de cafea și amestec-o cu o ceașcă de apă. De asemenea, poți adăuga 2-3 linguri de pudră de cafea pe care o lași să se dizolve. Lasă pudra de cafea să se dizolve complet și apoi aplică amestecul pe păr. Lasă-l să acționeze timp de o oră, apoi cltătește cu apă rece. Utilizarea cafelei esspreso este un alt remediu care funcționează bine. Cafeaua conține pigmenți puternici care colorează părul, astfel, lăsându-l strălucitor și sănătos.

2. Henna

O altă metodă populară și blândă de a colora părul gri este folosirea pudrei de henna. Henna conține pudră din frunze care poate oferi rezultate deosebite atunci când este folosită în fiecare lună. Henna ajută la o pigmentare naturală a culorii, acoperind astfel cu ușurință rădăcinile cenușii.

Se amestecă o cană de pudră de henna cu două căni de suc de lămâie. Opțional, mai poți adăuga o lingură de iaurt și oțet. Se amestecă ingredientele și se aplică pe scalp. Henna este un colorant natural care conține proprietăți antibacteriene și antivirale. De asemenea, restabilește echilibrul pH-ului scalpului.

3. Remediu cu piper negru

Piperul negru conține ingrediente cu pigmentare naturală care pot ajuta la colorarea părului cu ușurință. Folosirea piperului negru nu doar părul gri, ci și să-l condiționeze în mod natural, lăsându-vă un păr moale, hidratat și suplu. Luați 2 grame de piper negru și amestecați-l pentru a face o pastă. Acum adăugați o cană de iaurt și apoi aplicați pe rădăcini. Lăsați-l timp de o oră și apoi clătiți cu apă rece. Nu vă frecați ochii în timp ce aplicați această mască deoarece poate provoca iritații.

4. Coji de cartof

Cojile de cartof pot funcționa ca un ingredient excelent care ajută la acoperirea părului gri fără a folosi vopsea. Coaja de cartofi conține o cantitate importantă de amidon care funcționează ca un colorant, încetinind astfel albirea părului și întunecând foliculii de păr. Curăță 3-4 cartofi, în funcție de lungimea părului și strânge cojile. Apoi, pune două căni de apă într-o oală adaugă și cojile de cartofi, apoi pune totul la fiert pentru aproximativ 10 minute. Opțional, poți să adaugi și câteva picături de ulei esențial la alegere. După ce s-a răcit, toarnă lichidul pe păr și acoperă fiecare șuviță. Lasă amestecul să acționeze minim 10 minute, apoi clătește cu apă.

Citește și amestecul natural cu scorțișoară care te scapă de firele albe. Adio, păr cărunt

9.4 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.