Cum poți să-ți usuci părul rapid fără uscător. Idei și trucuri utile

Uscătorul de păr nu trebuie să fie singura soluție pentru a-ți usca părul într-un timp scurt.
Cum poți să-ți usuci părul rapid fără uscător. Idei și trucuri utile

Dacă îți speli părul dimineața, sunt șanse mari să nu vrei să folosești un uscător de păr. Asta pentru a evita zgomotul sau poate doar pentru că ți-e  lene să faci acest lucru. Dar nu-ți face griji, uscătorul de păr nu este singura ta opțiune. Iată cum poți să-ți usuci părul rapid fără uscător.

Ce variante simple ai la îndemână

Nu este plăcut să umbli cu părul ud până la piele, să îți uzi hainele sau spatele înainte de a merge la serviciu. Și nici nu este plăcut să petreci mult timp uscându-ți părul când ai o mulțime de lucruri de făcut înainte de a ieși din casă dimineața.

Dacă vrei să încerci opțiuni care nu implică folosirea unui uscător de păr, iată ce poți face.

Cum poți să-ți usuci părul rapid fără uscător

1. Folosește balsamul pentru a-ți usca părul

Părul este de obicei mai slab când este ud, așa că asigură-te că îl faci cu balsam pest tot. Acest lucru te va ajuta să îți menții părul puternic pentru atunci când îl usuci cu prosopul și îl coafezi cu peria, pieptenele sau cu degetele.

Beneficiile balsamului pentru păr sunt numeroase. Siliconul din balsam acționează ca un strat protector pentru cuticulele părului tău și face o treabă foarte bună în a respinge apa. Acest lucru îți va ajuta părul să se usuce mult mai repede și îl va menține fără încrețiri și deteriorări în acest proces. Cu toate acestea, nu uitați să feriți rădăcinile părului de balsam, pentru a evita îngrășarea părului, recomandă tipsdemadre.com.

2. Scutură-ți părul

Când ai terminat cu dușul, poți alege să îți scuturi părul pentru a elimina excesul de apă. Poți face acest lucru dându-ți părul peste cap și scuturându-l. Acest lucru va îndepărta delicat și eficient cât mai multă apă, fără să îți forțezi șuvițele fragile.

3. Usucă-ți părul cu un prosop

După ce ți-ai scuturat părul, treci la uscarea acestuia cu un prosop. Asigură-te că începi de la rădăcini. Aceasta este zona care are nevoie de cea mai mare atenție la uscare. Această zonă nu intră în contact cu aerul și are nevoie de mult mai mult timp pentru a se usca.

Lăsând rădăcinile ude, vei face ca picăturile să cadă spre vârfuri și să le ude iar și iar. Pentru a evita acest lucru, atunci când îți usuci părul cu prosopul, tamponează mai întâi rădăcinile. Împarte-ți părul și usucă-l în secțiuni până când nu mai este umed.

Dacă părul tău este creț, o altă opțiune este să îți usuci părul cu un tricou, făcând un turban din el. Acest lucru îți va usca întregul cap fără frecare, lăsându-te cu bucle îmblânzite și fără să fie prea creț. În prealabil, aplică un balsam fără clătire sau un ondulator de bucle pe buclele umede, asta pentru a te asigura că părul tău se usucă cu un finisaj frumos.

4. Coafează-ți părul

Pentru a-ți coafa părul, cel mai bine este să investești într-o perie de păr care are peri care nu se umezesc și care este dotată cu umplutură din microfibre. Aceasta va ajuta la îndepărtarea delicată a apei din părul tău, ceea ce este perfect pentru atunci când te grăbești și ai nevoie de un stil îngrijit.

De asemenea, poți opta pentru a folosi un pieptene cu dinți mari. Fie pentru a-l folosi în timp ce îți aplici balsamul, fie pentru a-l folosi după duș. Spațiile largi dintre dinții pieptenelui îți vor permite să aplici uniform balsamul și să-l descâlcești în același timp.

5. Aplică produsele potrivite

Pentru a avea grijă de părul tău, trebuie să fii atentă și la produsele pe care le aplici pe păr. Prin urmare, trebuie să le alegi pe cele potrivite pentru a te ajuta să îți usuci părul și, în același timp, să îl menții sănătos.

Protector termic: Alegerea unui protector termic cu polimeri care conduc căldura va ajuta la reducerea timpului de uscare.

Mousse: Alcoolul din spumă ajută părul să se usuce mai repede și previne încrețirea.

Spray cu sare de mare: Acest produs face, de asemenea, o treabă excelentă în eliminarea umidității, deoarece sarea va absorbi apa și va reduce semnificativ timpul de uscare a părului tău.

Șampon uscat: Șamponul uscat este o opțiune excelentă pentru a-ți menține părul fără apă și umiditate. Acest produs te va ajuta să-ți păstrezi părul curat fără să îl uzi. Cu toate acestea, nu este ceva ce ar trebui să faci în mod frecvent, deoarece poate declanșa probleme ale scalpului.

În cele din urmă, ceea ce ar trebui să faci după ce ai urmat toate aceste sfaturi este să îți lași părul să se usuce până la final în aer liber sau la soare.

Iată cum poți să-ți usuci părul rapid fără uscător. Nimic nu arată mai bine decât un păr sănătos și bine îngrijit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Cu ce a ajuns să se ocupe Liviu Dragnea după ce a renunțat la vlogul...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
El este câștigătorul Chefi la cuțite, sezonul 13. Surpriză uriașă la Antena 1! 😲
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *