Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Claudia Preduca: „Trebuie să știm să corectăm buzele”

Scris de: Daoud Andra

03 Feb. 2023

Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Orice femeie are în trusa de machiaj măcar un ruj. Este, fără doar și poate, cel mai popular produs de machiaj, încă din cele mai vechi timpuri. Cum facem însă să alegem rujul perfect pentru forma buzelor și nuanța pielii? Ne spune make-up artistul Claudia Preduca. Aceasta vine și cu o serie de trucuri pentru a pune în evidență buzele subțiri, cu ajutorul machiajului.

Care este cel mai rezistent tip de ruj

Bună, Claudia! Astăzi aș vrea să vorbim puțin despre ruj. Care este cel mai rezistent tip de ruj? Este recomandat să îl folosim în fiecare zi sau ocazional?

Rujul mat este unul dintre cele mai rezistente rujuri. Îl putem folosi zilnic, dar trebuie să ne asigurăm că am hidratat foarte bine buzele înainte deoarece pe termen lung acesta poate provoca deshidratarea acestora .

În ceea ce privește rujurile cremoase, cum le putem prelungi rezistența? Există trucuri pentru a le face să rămână mai mult timp pe buze?

Putem adăuga pudră liberă peste ca să-i oferim un plus de rezistență.

Citește și: Diferența dintre BB cream, CC cream și fond de ten. Ce alegem pentru machiajul tenului. Claudia Preduca, make-up artist: „Este un produs multifuncțional” SPECIAL

Cum machiem corect buzele subțiri? Ce nuanțe sunt recomandate?

Trebuie să știm să corectăm buzele, să le dăm volum prin conturare. Creionul de buze ar trebui să fie cea mai închisă nuanță, rujul cu două sau trei nuanțe mai deschis, iar pe centrul buzei aplicat cea mai deschisă nuanță dintre acestea. Pentru un plus de volum putem adăuga gloss.

Ce nuanță nu ai recomanda sa se folosească? Există culori care îmbătrânesc sau dezavantajează?

Eu sincer nu am o nuanță pe care să nu o recomand, pentru că depinde foarte mult și de culoarea tenului, culoarea ochilor, este exact vorba despre teoria culorilor despre care am tot vorbit de-a lungul timpului.

Citește și: Claudia Preduca, make-up artist, despre produsul care nu ar trebui să lipsească din portfard: „Arată foarte bine chiar și la un machiaj de eveniment” SPECIAL

Claudia Preduca make-up artist
Claudia Preduca, make-up artist

Claudia Preduca: „Putem folosi o mască specială pentru buze”

Se mai poartă rujul aplicat puțin peste conturul buzelor, pentru a adăuga volum?

Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor. Putem contura buzele pentru volum cu un creion special, dar se conturează doar pe arcul lui cupidon, iar pe laterale se merge pe linia buzelor și la fel și la buza inferioară doar în centrul buzei se depășește. Iar rujul nu trebuie să treacă niciodată de conturul făcut de noi.

Ce rol are creionul de buze? Când este recomandat să îl folosim?

Creionul de buze se folosește pentru conturarea acestora, dar îl putem folosi și pe toată buza. Îl folosim atunci când vrem să redefinim conturul buzelor.

Citește și: Machiajul de mireasă în 2023, ce tendințe abordăm. Claudia Preduca, make-up artist: „Miresele își doresc un machiaj cât mai natural” SPECIAL

Fiecare produs de machiaj are o anumită dată de valabilitate. Cum ne dăm seama dacă un ruj este prea vechi și nu ar mai trebui să îl folosim?

Indicat ar fi ca de fiecare dată când deschidem un produs nou să notăm undeva data la care l-am deschis pentru a putea fi siguri că nu depășim termenul de valabilitate, însă dacă nu facem acest lucru este foarte ușor să ne dăm seama că un produs nu mai este bun și aici mă refer la aproape toate produsele de machiaj, mirosul și consistență sau textura produsului în sine vor suferi schimbări majore.

În final, aș vrea să te întreb cum pregătim buzele înainte de a aplica rujul? De asemenea, este nevoie de aplicarea unui balsam după ce am demachiat buzele?

Indicat ar fi să folosim un scrub și un balsam pentru hidratare. Același lucru ar trebui să-l facem și după ce am demachiat buzele, iar peste noapte pentru un plus de hidratare în loc de balsam putem folosi o mască specială pentru buze.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *