Claudia Preduca, make-up artist, despre produsul care nu ar trebui să lipsească din portfard: „Arată foarte bine chiar și la un machiaj de eveniment” SPECIAL

Cum integrăm machiajul anilor 2000 în prezent. Cum ne putem inspira din acele trenduri
Claudia Preduca, make-up artist, despre produsul care nu ar trebui să lipsească din portfard: „Arată foarte bine chiar și la un machiaj de eveniment” SPECIAL

Atunci când ne gândim la machiajul anilor 2000, ne vin în minte câteva trenduri clare. Sprâncenele subțiri, gloss-ul aplicat pe buze, culorile puternice folosite pentru machiajul ochilor și sclipiciul aplicat atât pe față, cât și pe corp sunt doar câteva dintre ele. Deși mulți ar spune că acele vremuri au apus, încă putem integra în make-up acele tendințe care ne plac. Claudia Preduca, make-up artist, ne spune ce trenduri ale anilor 2000 mai sunt valabile, în materie de machiaj.

Claudia Preduca, make-up artist: „Îmi place cum purtau blush-ul”

Anii 2000 s-au remarcat printr-o serie de trenduri puternice, atât în modă, cât și în ceea ce privește machiajul. Deși unele tendințe se schimbă de la un an la altul, altele sunt păstrate și reinterpretate și în zilele noastre. Claudia Preduca ne-a dezvăluit cum putem integra anumite elemente ale machiajului de atunci, în prezent.

Bună, Claudia! Atunci când vine vorba despre tendințele din anii 2000, pe care o poți integra într-un machiaj și în zilele noastre? Ce îți place cel mai mult de pe atunci?

Cel mai mult din perioada aceea îmi place cum purtau blush-ul. Aplicau foarte mult blush. Și culorile pe care le foloseau la fard. Albastrul deschis și movul deschis. Cred că anii 2000 încă sunt o inspirație foarte mare pentru zilele noastre.

Citește și: Ce tendințe de machiaj o să abordăm în 2023. Claudia Preduca, make-up artist: “Se va purta foarte mult” SPECIAL

Ce s-a schimbat de atunci când vine vorba despre blush? Atunci se aplica foarte mult produs, spre exemplu.

Nu cred că s-au schimbat foarte multe, din contră mi se pare că noi începem să reluăm acele tendințe anul acesta.

Ne folosim de fardul de ochi albastru și în zilele noastre? Cum îl reinterpretăm pentru a arăta bine?

Cu siguranță, poate fi reinterpretat în diferite moduri dar poate fi purtat și așa cum se purta în anii aceia, deoarece din punctul meu de vedere arăta foarte bine și atunci.

Claudia Preduca
Claudia Preduca, make-up artist

Sprâncene groase sau subțiri?

Se mai pot purta sprâncenele foarte subțiri? Le putem obține doar din produse de machiaj?

Cred că anul ăsta, nu neapărat că se poartă sprâncenele subțiri, dar am observat că lumea nu mai este chiar la fel de entuziasmată de “soap brows”. Și cu siguranță putem obține sprâncene subțiri doar dacă avem deja sprâncene subțiri, bineînțeles noi le putem acoperi și desena o altă sprânceană peste dar la un machiaj de zi acest lucru nu arată bine deloc, trucul ăsta este doar pentru machiajele de cameră.

Mai folosim bronzerul și pe corp? Este corect să facem acest lucru?

Atât timp cat rezultatul final este unul plăcut nu văd ceva greșit în asta, eu spre exemplu nu sunt adepta bronzerului pe corp și nici nu prea am văzut la multe persoane acest lucru mai degrabă iluminatorul folosit pe corp.

Țin minte că sclipiciul era folosit peste tot, atât pe corp, cât și la machiaj. Ne folosim de highlighter și acum pentru a evidenția anumite zone ale corpului sau este prea mult și trebuie să îl lăsăm doar în make-up-ul feței?

Se folosește foarte des iluminatorul pe corp și arată foarte bine chiar și la un machiaj de eveniment dar și pe cameră.

Ce tendințe lăsăm în anii 2000 și ce putem să reinterpretăm și cum?

Nu cred că am vreo tendință din anii 2000 pe care aș vrea s-o las în urmă. Pentru mine este perioada favorită a machiajului și nu cred neapărat că trebuie să reinterpretăm anumite tendințe de atunci, pentru că încă se pot folosi exact așa cum se purtau atunci.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *