Cum să ai trandafiri înfloriți toată vara. Secretul la care apelează grădinarii cu experiență

Sfaturi de aur pentru o grădină plină de trandafiri înfloriți.
Cum să ai trandafiri înfloriți toată vara. Secretul la care apelează grădinarii cu experiență

Trandafirii sunt printre cele mai iubite flori din lume, datorită frumuseții și parfumului lor delicat. Dacă dorești să te bucuri de trandafiri înfloriți toată vara, este esențial să le oferi îngrijirea potrivită. Deși poate părea o misiune greu de îndeplinit, dacă respecți câteva sfaturi simple, te poți bucura de cele mai frumoase flori pe întreaga perioada a sezonului cald.

Cum să ai trandafiri înfloriți toată vara

Pentru a avea trandafiri care înfloresc abundent vara, alege soiuri rezistente și adaptate condițiilor climatice din zona ta. Consultă un specialist pentru a obține informații despre soiurile care se dezvoltă bine în regiunea ta și care oferă înflorire îndelungată.

Ține cont să achiziționezi soiuri de trandafiri cu înfloriri repetate, în loc de cei normali. Aceștia trebuie plantați neapărat în zone cu lumină naturală din abundență.

Unul dintre secretele ca trandafirii să rămână înfloriți toată vara ține de tăierea acestora. Mai exact, plantele tinere verzi trebuie ciupite pentru a se forma ramificarea și coroana pe care vor crește viitoarele tulpini cu flori. Ciupește plantele deasupra primei frunze cu 5 folile. Acest procedeu trebuie repetat de cel puțin două ori.

Un alt secret al gărdinarilor cu experiență constă în alegerea soiurilor potrivite. Alege sortimentele de trandafiri care produc mai mulți boboci în vârf. Elimină astfel părțile mici și lasă să rămână doar bobocul mare, care va deveni mult mai bogat după acest proces.

Sfaturi utile de la grădinarii cu experiență

Totodată, ține cont că trebuie să rupi florile ofilite pentru a le permite celor noi să răsară.  După curățarea florilor ofilite, trandafirii trebuie udați o dată sau de două ori pe săptămână.

Nu trebuie exagerat nici cu udarea trandafirilor, pentru că dacă îi hrănești cu mai multă apă decât cât este cazul, aceștia vor crea mai mulți lăstari în detrimentul florilor. Trandafirii se udă doar la bază, fără să uzi bulbul, ori să le pui apă doar în farfuria în care stă glastra.

De asemenea, un alt sfat foarte important ține de fertilizarea plantelor. Aplică constant îngrășământ trandafirilor pentru a avea o creștere armonioasă și de lungă durată. Procesul de fertilizare trebuie să aibă loc o dată pe săptămână, când planta se află în procesul de înflorire.

Trandafirii sunt susceptibili la diverse boli și dăunători, cum ar fi afidele sau ciuperca neagră. Monitorizează planta cu atenție și iau măsuri preventive pentru a preveni infestările. Pentru a afla cele mai eficiente soluții de combatere a dăunătorilor, citește articolul ”Cu ce să stropești trandafirii în luna iulie. Cel mai bun tratament pentru pătarea neagră

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *