Cum să combini culorile pentru un outfit perfect. Trucuri şi sfaturi ca să atragi mereu privirile

Află regulile cromatice principale pentru a obține cele mai creative ținute.
Cum să combini culorile pentru un outfit perfect. Trucuri şi sfaturi ca să atragi mereu privirile

Cum să combini culorile pentru un outfit perfect. Combinarea corectă a culorilor poate să reinventeze orice ținută. Nu știi ce culori poți combina și pe care este mai bine să le eviți? Îţi vom oferi cele mai bune sfaturi de styling, pentru a crea look-uri originale. Ține cont de aceste trucuri şi sfaturi ca să atragi mereu privirile.

Niciodată nu vei da greș cu ținute monocromatice, dar combinarea culorilor îți permite să profiți de întregul potențial al pieselor vestimentare pe care le ai.

Cum să combini culorile pentru un outfit perfect

Cum să combini culorile pentru un outfit perfect

Experimentează! Atât în ​​modă, cât și în artă, există două moduri de a combina nuanțele în funcție de culorile de bază. Poți merge pe tonuri de bej sau pe contraste.

 

Culorile primare sunt: ​​albastru, roşu şi galben. Culorile secundare sunt: ​​verde, portocaliu si violet, care sunt rezultatul combinării celor trei culori primare. Culorile terțiare sunt: ​​violet, maro, indigo, turcoaz, albastru-verde și auriu. Din combinația lor pot rezulta tonurile variate de bej, nude sau maro.

Contrastul, pe de altă parte, se bazează pe combinarea a două culori opuse. Pornind de la aceste baze,  este simplu să determini ce culori se îmbină cel mai bine din punct de vedere estetic. Astfel, aplică aceste reguli pentru a crea look-uri atractive și cât mai colorate.

Culorile și combinațiile lor

Pentru început este util să știi cum se potrivesc nuanțele între ele. Paleta de culori este foarte largă din punct de vedere al nuanțelor. Concentrează-te pe cele de bază, acest lucru te va ajuta să alegi combinațiile cele mai simple.

  • Alb și negru sunt considerate nonculori. Fiind neutre, se pot combina ușor cu orice alte culori (roșu, albastru, fucsia, mov, maro).
  • Griul este neutru și se combină cu majoritatea culorilor, în special cu cele pastelate. Maroul se combină foarte bine cu nuanțe din propria gamă de culori (crem, bej, nude).
  • Albastrul este una dintre cele mai populare culori. Permite combinații cu altele culori tari precum roz, roșu și unele tonuri pământii. Verdele este de asemenea o culoare foarte versatilă și se combină cu tonuri neutre precum alb, negru sau gri.
  • Roșul este una dintre cele mai puternice culori și se potrivește mai ales cu tonurile neutre.
  • Galbenul se potrivește bine cu nuanțe de roz, verde, albastru, alb și negru. Deși, desigur, depinde cât de sclipitoare sunt acestea.
  • Rozul se potrivește cu tonuri neutre (gri, alb și negru), dar și cu albastru, liliac și portocaliu.

Cum să combini culorile pentru un outfit perfect: Echilibrează silueta prin intermediul culorilor

Reguli de bază pentru a combina culorile în modă:

  • Evită să porți mai mult de trei culori diferite pentru nu avea un outfit încărcat. O culoare complementară îți permite să reduci tonul unei culori. Pentru un efect stilizat, folosește o culoare închisă în piesele vestimentare.
  • Cele mai deschise culori sunt ideale pentru partea superioară. Accesoriile și pantofii pot fi, de asemenea, colorate.

Combinații de culori pentru nuanța părului și a pielii

Dacă ai pielea închisă la culoare și părul brunet, iată combinațiile care te avantajează. Roz, portocaliu roșu, negru, verde și nuanțele bej sunt ideale pentru tine.

Daca ai tenul deschis si părul brunet sau castaniu închis, iată ce combinaţii te vor face să străluceşti. Bej și alb, bleumarin și maro, galben și gri ți se potrivesc cel mai bine.

Dacă ai pielea deschisă și părul blond, castaniu deschis sau roșcat, acestea sunt combinațiile ideale pentru tine. Maro închis și roșu, alb-negru, kakhi, nude, negru, lila și maro te avantajează cel mai bine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *