Cum să congelezi corect zarzavatul pentru ciorbă. Așa capătă o culoare intensă și aromă proaspătă

Secretul pentru zarzavaturi rezistente și delicioase
Cum să congelezi corect zarzavatul pentru ciorbă. Așa capătă o culoare intensă și aromă proaspătă

Zarzavaturile pot fi puse și în congelator pentru a putea fi folosite la iarnă. Multe gospodine aleg să pregătească astfel de pachete încă de la sfârșitul verii. Află și tu, în cele ce urmează, cum să pui zarzavaturi la congelator pentru ciorbele și preparatele tale.

Cum să pregătești zarzavaturi pentru iarnă

Să pui zarzavaturi la congelator, pentru iarnă, nu este deloc greu. Ai nevoie de doar câteva legume și de răbdare. Îți vor ieși câteva pachete sănătoase, numai bune de folosit la supe, ciorbe și alte preparate gustoase.

Ingrediente:

-un kg de ceapă;

-un kg de morcovi;

-un kg de ardei grași colorați;

-un kg de roșii;

-verdeață (pătrunjel și mărar).

Mod de preparare:

  1. Dă morcovii prin răzătoarea medie;
  2. Taie ardeii în fâșii;
  3. Taie ceapa și roșiile în cuburi mici și medii;
  4. Toacă mărunt verdeața;
  5. Amestecă toate ingredientele și așează-le în pungi obișnuite de plastic, dându-le formă de baton, ca să rupi mai ușor cât și când ai nevoie;
  6. Pune zarzavatul congelat în mâncare, când aceasta este deja gata. Dacă prepari un fel principal de mâncare, pune zarzavatul, așteaptă până mâncarea va da în clocot și oprește focul. Dacă prepari un fel secundar de mâncare, pune zarzavatul, amestecă și oprește focul după 2 minute.

Regula pe care o aplică toate gospodinele este să pui o lingură de sare la fiecare kilogram de zarzavat. Este important să folosești sare neiodată, pentru că iodul din acest conservant natural duce la înmuierea zarzavaturilor, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Poți pune zarzavaturi și în borcane pe care să le depozitezi în cămară. Întâi de toate, spală-te bine pe mâini, spală legumele bine și curăță-le de coajă. Elimină-le pe cele lovite sau stricate în anumite zone. Astfel, elimini riscul de a ți se strica zarzavaturile în borcane. Taie legumele în cuburi sau dă-le pe răzătoare. Nu contează cantitățile, ci doar să existe un echilibru. Te poți ghida după predominanța culorilor. Pune toate legumele și verdețurile pregătite într-un castron încăpător, adaugă sare și amestecă-le bine cu o lingură de lemn.

Secretul pentru ca zarzavaturile să nu facă floare, adică să mucegăiască la suprafață, este acoperirea acestora cu o frunză de viță. Înfiletează bine borcanele, pune-le într-o oală mare cu apă, care să ajungă până la gâtul borcanelor/sticlelor și lasă-le la fiert aproximativ o oră, din momentul în care apa a început să fiarbă. Lasă-le la răcit în aceeași oală cu apă, până a doua zi.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *