Cum să dezinfectezi pernele rapid și fără spălare. Așa economisești timp și bani

Metoda presupune un ingredient ieftin și la îndemână

Scris de: Daoud Andra

21 Jul. 2023

Cum să dezinfectezi pernele rapid și fără spălare. Așa economisești timp și bani

Pernele și salteaua de pat se numără printre obiectele cele mai murdare din casă. Acestea acumulează mult praf, acarieni, urme de piele moartă, precum și transpirație. Iată cum să dezinfectezi pernele rapid și fără spălare, cu ajutorul unui ingredient pe care îl ai deja în casă!

Metoda prin care dezinfectezi pernele rapid și fără spălare

Dacă lenjeria de pat o schimbăm săptămânal sau la două săptămâni, pernele și salteaua reprezintă o adevărată provocare atunci când vine vorba să le curățăm. Praful, transpirația și microbii de pe piele trec prin lenjerie și ajung și pe suprafața pernelor și a saltelei.

Chiar dacă nu sunt urme vizibile de murdărie, acestea trebuie să fie curățate cel puțin o dată pe lună, mai ales vara. Mirosul neplăcut, dar și unele pete pot fi scoase de pe suprafața pernelor, cu ajutorul unui ingredient la îndemână.

Citește și: La ce temperatură se spală pernele. Greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu le distruge

Bicarbonatul de sodiu se poate dovedi extrem de util în această situație. Tot ce trebuie să faci este să presari un strat generos de bicarbonat de sodiu pe suprafața pernelor și să-l lași să acționeze timp de 30 de minute. Apoi, aspiră bine pernele, astfel încât să îndepărtezi bicarbonatul, dar și praful din ele. Poți folosi capătul cu perie al aspiratorului, pentru un plus de eficiență.

La ce temperatură se spală pernele
Bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat și în mașina de spălat, atunci când speli pernele

Cum poți curăța petele de pe saltea și perne

Pentru a scăpa de petele vizibile de pe pat, poți amesteca bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie. Pune câteva picături de zeamă de lămâie peste bicarbonat, astfel încât să se formeze o pastă. Întinde-o peste petele de pe saltea și perne și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Freacă pata cu un burete sau cu o perie moale, după care folosește aspiratorul pentru a scăpa de bicarbonat.

Citește și: Trucul banal pentru a menține pernele pufoase și ferme în timpul spălării la mașină. Funcționează de minune

Lasă să se usuce bine înainte de a pune lenjeria pe pat. Această metodă poate fi folosită și pentru a curăța saltelele de exterior, de pe șezlonguri. Ține cont că salteaua are nevoie de o curățare în profunzime, cel puțin o dată pe an. Poți apela la firme specializate de curățenie, care folosesc aparate cu abur și spumă pentru a curăța saltelele, canapelele și covoarele din casă.

În ceea ce privește pernele, acestea pot fi spălate periodic la mașină sau pot fi duse la o curățătorie chimică, pentru a fi dezinfectate cu produse speciale. De asemenea, ține cont că din când în când, pernele ar trebui să fie schimbate cu altele noi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *