Cum să fii frumoasă în fiecare dimineaţă. Ritualuri pe care să le urmezi

Iată câteva ritualuri de îngrijire pentru a te trezi într-o formă excelentă în fiecare dimineață.
Cum să fii frumoasă în fiecare dimineaţă. Ritualuri pe care să le urmezi

Cum să fii frumoasă în fiecare dimineaţă și să începi ziua cu bună dispoziție. De obicei, dimineața când te trezești, observi de obicei ca ai fața umflată, părul dezordonat și cearcăne. Iată câteva ritualuri pe care să le urmezi, astfel încât să nu mai ai aceste probleme.

Cum să fii frumoasă în fiecare dimineaţă

Cum să fii frumoasă în fiecare dimineaţă

Demachiază-te înainte de somn

Una dintre principalele cauze pentru tenul gras este faptul că nu-i curățat eficient înainte de somn. Oricât ai fi de obosită, nu sări peste ritualul de demachiere. Astfel vei putea să previi apariția ridurilor fine și a iritațiilor care pot apărea din cauza machiajului strâns din timpul zilei. În plus, pe parcursul zilei, tenul poate avea și alte impurități adunate de peste zi care trebuie curățate prin demachiere.

Dormi suficient

Specialiștii spun că minim 7-8 ore de somn sunt suficiente pentru a ne trezi în formă. Așa că, dacă nu vrei să îți mai faci griji pentru cearcănele sau pungile de sub ochi, odihnește-te suficient. Reducerea cantității de somn poate accelera și procesul de îmbătrânire. De asemenea, insomnia împiedică circulația corectă a sângelui în organism, în special pe față, făcând tenul să pară mai palid.

Evită să dormi pe o parte

Dacă de obicei preferi să dormi pe o parte, n-ar trebui să te mire că dimineața te trezești obosită. Deși aceasta pare a fi o poziție confortabilă, este cea care ajunge să provoace dureri de la primele ore ale dimineții și riduri premature pe față. Pentru a te trezi cât mai odihnită, specialiștii recomandă dormitul pe spate. Poate dura puțin să te obișnuiești, mai ales dacă nu ai obiceiul să dormi așa, dar sigur vei remarca o diferență când te trezești.

Periază dinții regulat

Dacă deseori ai tendința să sari peste ritualul de a-ți spăla pe dinții înainte de somn, ar trebui să corectezi chiar acum acest obicei nesănătos. Dacă vrei să te trezești dimineața cu dinții curați și cu o respirație proaspătă, acest ritual trebuie să devină o obișnuință. Periază dinții în fiecare seară și de asemenea, este indicat să folosești și ața dentară înainte de culcare.

Bea apă

Apa are un rol esențial pentru buna funcționare a organismului. Lipsa ei se poate vedea direct pe față, când tenul capătă un aspect tern, obosit. Bea suficientă apă înainte de culcare. Umple un pahar cu apă pe care este bine să-l pui chiar pe noptieră, aproape de pat. Acest lucru nu este benefic doar pentru organism, dar poate rehidrata și pielea peste noapte.

Nu mânca înainte de somn

Nu mai mânca înainte de culcare pentru a evita balonarea și oboseala în dimineața următoare. Ca să ai un somn cât mai liniștit, este bine să nu mai consumi nimic cel puțin cu două ore înainte să te bagi în pat. Acest lucru te va ajuta să te trezești într-o formă mult mai bună în dimineața următoare.

Dormi pe așternuturi din mătase

Dormitul pe lenjerie din mătase sau din satin are beneficii nebănuite asupra tenului tău. Este cel mai simplu mod de a evita acele riduri de somn iritante și liniile fine de pe față pe care le obții dormind pe bumbac. Pentru că mătasea este netedă, părul și fața ta vor fi mai protejate în timp ce dormi. Asta înseamnă că părul tău nu se va mai încurca ușor și tenul tău va fi protejat de formarea ridurilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
7.9 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *