Cum să îți alegi corect fondul de ten

Pentru un machiaj natural și luminos, fondul de ten este produsul esențial
Cum să îți alegi corect fondul de ten

Alegerea fondului de ten nu este întotdeauna ușoară. De aceea, îți venim în ajutor cu patru sfaturi utile despre cum să îți alegi corect fondul de ten potrivit nuanței pielii tale.

1. Află care este nuanța tenului tău

Ca să îți alegi fondul de ten corect, trebuie înainte să stabilești care este culoarea pielii tale. Pentru un efect cât mai natural, fondul de ten trebuie să fie cât mai apropiat de nuanța ta, nici mai închis, nici foarte deschis.

Tonurile pielii sunt împărțite în trei categorii principale: deschise, medii și închise. Acestea sunt subdivizate la rândul lor în subtonuri reci sau aurii (cu tonuri de galben). Subtonurile reci corespund nuanțelor roz, în timp ce subtonurile aurii aparțin nuanțelor calde.

Ținând cont de aceste lucruri, mergi la o sursă de lumină bună și privește-ți pielea cu atenție. Observă cât de mult bate spre roz sau spre nuanțe de galben. În funcție de nuanța dominantă îți poți alege ulterior mai ușor culoarea potrivită a fondului de ten.

2. Cum să îți alegi corect fondul de ten – Testează-l pe față, nu pe mână!

Un alt aspect important în alegerea corectă a fondului de ten este felul în care îl testezi. Acesta se testează pe față, pe linia maxilarului și nu pe mână. Pot fi diferențe de câteva tonuri între culoarea mâinii și a maxilarului, care pot influența alegerea greșită a fondului de ten dacă nu este testat corespunzător.

După ce este întinsă pe piele, nuanța corectă ar trebui să se potrivească suficient de bine cât să fie insesizabilă și să pară că dispare de pe piele, fără să creeze vreun contrast.

Lumina este un alt factor important pentru alegerea corectă a nuanței. Cel mai bine ar fi să mergi la cumpărături în timpul zilei și să analizezi fondul de ten la lumină naturală sau dacă nu este posibil, la o lumină rece.

3. Cere ajutorul unui profesionist

Dacă încă ai dubii în privința determinării nuanței corecte, nu ezita să ceri ajutorul unui specialist. Un consilier specializat va ști să îți răspundă la toate întrebările, astfel încât să te ajute să descoperi mai ușor culoarea potrivită a fondului de ten. Un profesionist va ști să identifice imediat nuanța corectă a pielii tale și în funcție de acest lucru îți poate recomanda mai multe tipuri de fond de ten potrivite pentru tine.

4. Cum să îți alegi corect fondul de ten – Ține cont de tipul tău de piele!

Alegerea corectă a fondului de ten este influențată și de tipul de ten pe care îl ai. Pentru o îngrijire cât mai eficientă, trebuie să folosești doar produse de machiaj potrivite pentru tine.
Tenul gras are nevoie de un fond de ten lichid matifiant, fără surplus de ulei, care să combată strălucirea inestetică din zona „T”. Tenului mixt i se potrivește tot un fond de ten cu textură matifiantă, pentru o acoperire cât mai bună. Tenul uscat are nevoie însă de hidratare, așadar, un fond de ten lichid hidratant va asigura un aspect perfect.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *