Cum să mănânci salată de boeuf fără să te îngrași. Dacă vrei să ai sărbători liniștite, fără drumuri la camera de gardă a spitalelor din cauza indigestiei, nutriționiștii recomandă să eviți excesul de mâncare în aceste zile. Majoritatea preparatelor sunt greu digerabile și în plus au un aport caloric mare.
Inclusiv salata de boeuf este un preparat nu tocmai sănătos. Dacă însă îți place atât de mult, o poți consuma eliminând sau folosind foarte puțin din acest ingredient.
Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele festive ale românilor de Crăciun și Revelion. Este un preparat care poate fi consumat atât ca aperitiv, cât și ca garnitură, alături de alte bucate.
Deși ar trebui să fie considerată un preparat sănătos, având în vedere că este făcută din legume și carne slabă de pui, curcan sau vită fierte, salata de bouef nu este atât de sănătoasă, avertizează specialiștii.
Și asta pentru că în compoziția sa se folosește maioneză. Maioneza este un amestec de ulei și gălbenuș de ou, astfel că este lesne de înțeles că îngrașă. Mai mult, consumată în exces, aceasta poate dăuna sănătății.
Așadar, este important să avem grijă la cantitatea de salată de boeuf pe care o consumăm în această perioadă. De preferat ar fi, spun nutriționiștii, să nu folosim maioneză în salata de boeuf sau dacă nu o putem consuma fără, maioneza folosită să fie în cantități cât mai mici.
„Maioneza înseamnă ulei și fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteți socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine. Salata de boeuf (fie ea și cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele și carnea fierte, murăturile și mazărea. Din punct de vedere nutrițional este un aliment complet, care conține toate categoriile de nutrienți: glucide, proteine și lipide. Singura mențiune este să fiți zgârciți cu maioneza, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere.” scrie Mihaela Bilic, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Citește și: „Ingredientele de care ai nevoie pentru salata de boeuf. Lista completă, rețeta pas cu pas”
Dacă salata de boeuf se numără printre bucatele tale preferate de pe masa de sărbători, iar maioneza trebuie să fie și ea neapărat inclusă în preparat, atunci trebuie să ai în vedere să consumi o cantitate cât mai mică, astfel încât să nu îți provoace rău și să nu îți afecteze nici silueta.
Așadar, pofticioșii sunt sfătuiți să nu consume mai mult de două linguri de salată de boeuf. Și asta pentru că, la o singură masă, nu se va consuma doar slată de boeuf, ci și alte preparate care pun presiune pe sistemul digestiv.
Un alt sfat important dat de specialiști este să faci pauză după fiecare fel de mâncare. Astfel, senzația de sațietate se va instala mai repede și vei mânca mult mai puțin.