Cum să păstrezi băuturile super reci fără frigider. Metoda simplă și eficientă

Trcul care te va ajuta să păstrezi băuturile reci
Cum să păstrezi băuturile super reci fără frigider. Metoda simplă și eficientă

Cum să păstrezi băuturile super reci fără frigider. Specialiștii au dezvăluit un truc care îți va veni în ajutor, indiferent dacă te afli la plajă sau la picnic. Iată cum poți păstra băuturile reci indiferent de situație.

Cum să păstrezi băuturile super reci fără frigider

În zilele toride de vară este foarte important să ne hidratăm corespunzător. Iar băuturile reci sunt cele mai consumate pe timp de caniculă. Însă nu tot timpul avem la îndemână un frigider în care să răcim băuturile. Dar putem apela la un truc simplu prin care să reducem temperatura sticlelor de suc, apă sau bere, în doar câteva minute.

Atunci când mergem pe plajă sau la picnic nu mai este nevoie să ne cărăm cu lada frigorifică după noi. Specialiștii au dezvăluit un truc prin care băuturile se vor răci imediat. Tot ce trebuie să faci este să scoți din congelator câteva cuburi cu gheață pe care să le pui într-un vas cu apă rece. Adaugă apoi câteva lingurițe cu sare, după care așează băuturile în vas. Astfel, după doar câteva minute poți consuma băutura preferată rece.

Specialiștii arată că sarea combinată cu gheața din vas ajută lichidul din interiorul sticlelor să ajungă la fel de rece precum apa din recipient, într-un timp foarte scurt.

Altă metodă de a păstra băuturile reci

Dacă mergi la picnic sau la grătar și nu știi cum să păstrezi băuturile reci, această metodă îți va fi de folos. Trebuie doar să te asiguri că în apropiere au un izvor sau o fântână.

Așează sticlele cu băutură direct pe iarbă și apoi învelește-le într-un material de bumbac. Toarnă din când în când apă de izvor peste ele. În acest mod, băuturile vor rămâne reci pe întreg parcursul zilei.

Cele mai bune băuturi în sezonul călduros

Specialiștii au mai dezvăluit și care sunt cele mai bune băuturi pe timp de caniculă. Printre ele se numără și apa infuzată cu mentă și lămâie. Dacă te-ai săturat de un simplu pahar cu apă, poți da un alt gust cu ajutorul unei lămâi și a câtorva frunze de mentă.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 lămâi feliate
  •  1 cană mure
  •  1/2 cană frunze proaspete de mentă

Umple o cană mare cu apă în care adaugi ulterior felii de lămâie, mure și câteva frunze de mentă. Lasă totul la frigider peste noapte. Înainte de a servi poți adăuga gheață.

O altă băutură răcoritoare este apa spumoasă infuzată cu rozmarin și grapefruit. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente:

  • apă minerală rece
  • 2 grapefruit
  • 4 fire de rozmarin

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
6.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *