Cum să realizăm un machiaj discret, pentru liceu, în maximum 10 minute. Claudia Preduca, make-up artist, oferă sfaturi inedite, ca să scăpați de critica profesorilor. EXCLUSIV

Rimelul maro e de preferat celui negru
Cum să realizăm un machiaj discret, pentru liceu, în maximum 10 minute. Claudia Preduca, make-up artist, oferă sfaturi inedite, ca să scăpați de critica profesorilor. EXCLUSIV

Școala a început, astfel că trebuie să ne adaptăm la un machiaj cât mai discret, folosind produse subtile, care ne pun trăsăturile în evidență într-un mod discret. Claudia Preduca, make-up artist, a oferit sfaturi utile, în exclusivitate pentru Ego.ro, punctând că putem să înlocuim clasicul eyeliner negru cu unul maro sau pur și simplu cu un fard în această nuanță caldă. De asemenea, ea a explicat cu ce probleme ne putem confrunta atunci când nu ne demachiem corespunzător.

Claudia Preduca, make-up artist, despre cum putem realiza machiajul pentru școală

Claudia Preduca, make-up artist, a venit cu recomandări pentru un machiaj de școală, explicând că se poate folosi un BB/CC cream în loc de fond de ten. Rutina de skincare este extrem de importantă, pentru a nu ne confrunta cu probleme asupra tenului. Mai mult, putem să recurgem la produse subtile, din nuanțe calde.

Reporter Ego.ro: Bună, Claudia! Ținând cont că a început școala, aș vrea să discutăm puțin despre machiajul afișat la liceu. Ce produse ar trebui să fie folosite?

Claudia Preduca: Recomand un BB/CC cream în loc de fond de ten, se simte mult mai lejer pe ten. Gel de fixare pentru sprâncene, mascara, puțin bronzer și blush. Iar când vine vorba de buze, ori un gloss, ori un ruj mat cât mai natural. De multe ori ne atingem fața fără să ne curățăm mâinile, iar acest lucru se întâmplă mereu la liceu.

Ce putem să pățim dacă nu avem grijă la acest lucru?

Claudia Preduca: Putem să ne confruntăm cu mai multe coșuri decât ne-am dori. Trebuie să avem foarte mare grijă la acest lucru. Și eu întâmpinam problema asta în liceu și știu că nu poți merge chiar de fiecare dată la baie ca să te speli pe mâini. Eu aveam mereu un dezinfectant la mine ca sa mă asigur că totul e în regulă.

Cum realizăm rapid un machiaj de școală

Cum ar trebui să fie realizat un machiaj pentru liceu, în maximum 10 minute?

Claudia Preduca: Aplicăm fondul de ten sau BB/CC cream, în funcție de preferințe, după ce am făcut corespunzător rutina de skincare. Setăm fața cu pudră, aplicăm un gel de fixare pe sprâncene, dacă este cazul putem să le umplem subtil. Apoi aplicăm bronzer sau blush, sau chiar ambele, dar în cantități mici. La final un gloss transparent/nude sau un ruj mat nude și spray-ul de fixare.

Ce recomandări ai pentru fetele de la liceu atunci când vine vorba despre machiaj?

Claudia Preduca: Spre exemplu, când vine vorba de linia de tuș, știu că majoritatea fetelor vor să o poarte și mai știu că majoritatea profesorilor nu sunt de acord cu asta, pentru că și eu aveam problema asta. Recomand în loc de tuș negru să folosească ori un tuș maro, ori un fard maro. Este mult mai subtil.

Cum să realizăm un machiaj discret, pentru liceu, în maximum 10 minute
Claudia Preduca, make-up artist

Cum ne protejăm tenul

Cum să ne protejăm fața atunci când avem o vârstă fragedă? Machiajul poate să dăuneze chipului nostru?

Claudia Preduca: Primesc foarte des întrebarea asta și este doar un mit. Machiajul nu dăunează tenului, doar în cazul în care folosim produse care conțin ingrediente la care suntem alergice sau folosim produse expirate. Ceea ce dăunează tenului este demachierea necorespunzătoare a tenului de machiaj sau nedemachierea acestuia.

Ce recomandări are

Consideri că ar trebui să recurgem la fard de ochi și la rujuri mate, când mergem la școală sau ar trebui să optăm pentru alte variante? 

Claudia Preduca: Putem aplica un fard nude subtil, de ce nu, iar când vine vorba de ruj, atât timp cât nuanța este naturală, nu cred ca ar trebui să fie problemă.

Știu că, în trecut, erau recomandări cu privire la rimelul maro pentru școală, ținând cont că cel negru pune genele în evidență mai mult. Ce părere ai?

Claudia Preduca: Eu prefer rimelul negru, însă pentru machiajul de școală putem folosi un rimel maro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *