Cum să reglezi temperatura frigiderului vara

În sezonul cald, frigiderul trebuie setat la o anumită temperatură pentru ca alimentele să se mențină reci și consumul de energie să fie mic

Scris de: Dana Cazacu

22 Feb. 2022

Cum să reglezi temperatura frigiderului vara

Cea mai bună temperatură pentru frigider și congelator este cea care îți va menține alimentele în siguranță și facturile de energie la un nivel scăzut. În lunile mai calde, este o idee bună să reduceți puțin temperatura frigiderului. Astfel, compensați aerul mai cald care intră înăuntru și invers, iarna. Frigiderul și congelatorul tău lucrează mai mult ca niciodată în zilele fierbinți ale verii. Învață cum să reglezi temperatura frigiderului vara pentru ca alimentele să se mențină reci, iar consumul de energie să fie mic!

Cum să reglezi temperatura frigiderului vara ca să funcționeze eficient

Odată ce ai stabilit temperatura corectă a frigiderului, nu ar trebui să mai fie nevoie să te joci cu setările. Dacă un frigider își face treaba în mod corespunzător, rotirea controlului temperaturii la mai rece atunci când introduci o încărcătură mare de alimente, nu va accelera procesul de răcire. Asta înseamnă doar că alimentele vor fi mai reci. Iată mai multe despre cum să faci un frigider să funcționeze mai eficient pentru a economisi mai mulți bani la facturile de energie.

Trucuri simple despre cum să setezi frigiderul vara

Frigiderul trebuie așezat departe de lumina directă a soarelui sau de o sursă de căldură, cum ar fi un cuptor, o mașină de spălat vase sau un ventilator de încălzire.

Temperatura frigiderului poate varia în funcție de perioada anului. Când vine căldura simțim nevoie de a consuma alimente reci și proaspete și să deschidem frigiderul mai des. Așadar, odată cu venirea verii trebuie ca termostatul frigiderului să fie reglat. Temperatura recomandată este cuprinsă între 0 și 5ºC, pentru ca alimentele să se mențină reci. Dacă nu știți cum să setați temperatura frigiderului, trebuie să consultați manualul de instrucțiuni. De obicei acest lucru se face prin intermediul unei rotițe sau a unui buton cu cifre.
Trucuri simple: cum să reglezi temperatura frigiderului vara
Setarea temperaturii frigiderului vara

Câte grade Celsius? – Cum să reglezi temperatura frigiderului vara

Nu este suficient să setam frigiderul la o anumită temperatură. Este necesar să nu îl supraîncărcăm. Un frigider funcționează cel mai eficient atunci când este complet încărcat, dar asigură-te că lași suficient spațiu între articole pentru ca aerul să circule. Nu acoperi orificiile de aerisire care trimit aer rece în compartimentul frigiderului.

Foarte important este ca frigiderul să fie organizat corect și ca alimentele să fie puse în locurile potrivite. Astfel, deoarece partea de jos este mai rece este recomandat ca acolo să se așeze alimentele care se strică, cum ar fi: peștele sau carnea.

Cum să reglezi temperatura frigiderului vara

Ușa frigiderului trebuie să fie în permanență închisă. Dacă o lăsăm deschisă chiar și di neatenție, alimentele s-ar putea strica sau ar putea să nu se răcească așa cum trebuie.

Pentru ca frigiderul să funcționeze, trebuie ca acesta să fie curățat, pentru a preveni înmulțirea bacteriilor. Se curăță și sistemul de scurgere al unui frigider cu dezghețare automată. Găurile de scurgere se află în partea de jos a compartimentelor frigiderului și congelatorului.

Este posibil ca pe timpul verii unele alimente să aibă mirosuri neplăcute. De aceea, trebuie căutate în permanență metode pentru a combate aceste mirosuri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
6.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *