Cum să scapi de petele dificile de pe prosoapele de bucătărie cu o soluție banală. Trucul este ieftin, eficient și la îndemâna tuturor

Vei vedea cum imediat prosoapele sunt curățate și catifelate
Cum să scapi de petele dificile de pe prosoapele de bucătărie cu o soluție banală. Trucul este ieftin, eficient și la îndemâna tuturor

Curățarea prosoapelor de bucătărie reprezintă o mare provocare pentru gospodine. Imediat după ce sunt spălate acestea se murdăresc rapid, iar petele de pe ele se curăță foarte greu. Vezi mai jos cum să scapi de petele dificile de pe prosoapele de bucătărie cu o soluție foarte simplă.

Cum să scapi de petele dificile de pe prosoapele de bucătărie cu o soluție banală

Se întâmplă uneori ca gospodinele nici să nu mai încerce să scoată petele de pe prosoapele de bucătărie și le aruncă direct la gunoi. Există însă soluții foarte eficiente. Vă spunem mai jos trucul ieftin, eficient și la îndemâna tuturor pentru curățarea prosoapelor de bucătărie.

Ingredientele necesare: sare, bicarbonat de sodiu și detergent lichid de rufe. Într-un recipient mai mare, care poate fi pus apoi pe aragaz, adăugați apă, o lingură de sare, două linguri de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de detergent lichid. Se amestecă totul bine și se scufundă prosoapele în acest lichid.

Puneți vasul pe aragaz și lăsați-l până ajunge la punctul de fierbere. Închideți flacăra și întoarceți prosoapele. Lăsați-le acolo până când lichidul se răcește, apoi spălați-le la un program obișnuit.

Foarte important: nu fierbeți prosoapele! Doar aduceți lichidul până în punctul de fierbere, apoi opriți focul. Datorită faptului că în amestecul respectiv puneți și sare veți vedea cum prosoapele devin mai strălucitoare, scrie dcnews.ro.

Truc cu oțet pentru curățarea prosoapelor de bucătărie

Carolyn Forté, director de vânzări în produse de curățenie, a dezvăluit ce trebuie făcut pentru ca prosoapele să fie curățate și să miroasă foarte bine. Potrivit lui, o singură ceașcă de oțet adăugată în mașina de spălat este suficientă pentru a obține prosoape curate.

„Pentru o eficienta si mai mare, eu umplu un recipient cu balsam și oțet și pulverizez pe prosoape”, a mai spus Carolyn Forté.

Totodată, oțetul alb folosit în mașina de spălat are beneficii și asupra hainelor, nu doar în cazul prosoapelor. Acesta elimină mirosurile neplăcute, cum este cel de mucegai. Acesta acționează și asupra petelor de pe haine dacă este aplicat direct pe ele și lăsat să acționeze 10-15 minute înainte de a fi puse hainele în mașina de spălat. Pentru petele mai dificil de scos se recomandă un amestec din oțet și bicarbonat de sodiu aplicat direct pe haine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *