Cum să scapi de vopseaua de ouă de pe mâini. Trucuri simple care îți vor fi de mare ajutor

Remedii utile

Scris de: Oana Matei

15 Apr. 2023

Cum să scapi de vopseaua de ouă de pe mâini. Trucuri simple care îți vor fi de mare ajutor

Paștele este o sărbătoare care ne aduce mereu multă bucurie și emoție. Bucurați-vă de distracția vopsirii ouălor de Paște, împreună cu copii sau cu prietenii, și nu vă mai faceți griji cu privire la petele de pe mâini, haine sau de pe mobilier, învățând cum să eliminați petele. În rândurile următoare vă vom arăta care sunt cele mai bune metode de eliminare a petelor cauzate de vopseaua pentru ouă de Paște.

Metode practice de eliminare a vopselei de ouă

Ca un prim sfat, aplicați una din metode, imediat ce v-ați pătat, pentru ca pata de vopsea să nu se usuce. Metodele de eliminare a petelor descrise în articol se aplică atât pentru vopselurile sintetice, cât și pentru coloranții cu ingrediente naturale.

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini

Vopseaua pentru ouăle de Paște conține coloranți puternici care pot păta pielea. Dacă ai coloranți pentru ouă care au pătat pielea, încearcă următoarele trucuri pentru a îndepărta petele:

 • Spălare cu apă și săpun: Cel mai simplu și cel mai eficient mod de a îndepărta petele de coloranți de ouă de pe piele este să speli zona afectată cu apă călduță și săpun. Folosiți săpun lichid sau săpun solid și spalați bine pielea, insistând pe zonele pătate. Clătiți abundent cu apă călduță și uscați-vă cu un prosop curat.
 • Suc de lămâie: Sucul de lămâie are proprietăți acide care pot ajuta la îndepărtarea petelor de coloranți pentru ouă de pe piele. Stoarceți puțin de suc de lămâie și aplicați pe zona pătată. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi spalați cu apă călduță și săpun.

Soluție cu bicarbonat de sodiu

 • Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare blând care poate fi folosit pentru a îndepărta petele de coloranți de ouă, de pe piele. Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, apoi aplicați pe zona pătată. Masați ușor și apoi clătiți cu apă călduță.
 • Ulei de gătit: Puteți folosi ulei de gătit pentru a îndepărta petele de coloranți de ouă, de pe piele. Aplicați ulei pe zona pătată și masați ușor cu degetele. Uleiul poate ajuta la dizolvarea petelor de coloranți, apoi spălați pe piele cu apă călduță și săpun pentru a îndepărta excesul de ulei.
 • Amestec de apă oxigenată și bicarbonat de sodiu: Faceți o pastă din apă oxigenată și bicarbonat de sodiu și aplicați pe zona pătată. Lăsați să acționeze timp de câteva minute, apoi clătiți cu apă călduță și uscați bine.
 • Exfoliere cu zahăr: Puteți încerca un scrub natural pentru a îndepărta vopseaua de ouă de pe mâini. Amestecați zahăr cu puțină apă sau ulei de măsline, pentru a obține o pastă, apoi masați mâinile cu această pastă în zonele cu vopsea de ouă. Clătiți cu apă călduță și uscați bine.Este important să verificați că nu aveți alergii la niciunul dintre ingredientele menționate și că respectați instrucțiunile de utilizare ale produselor.

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mobilier

 • Șervețele umede: Încercați să ștergeți petele proaspete de vopsea de ouă de pe mobilier cât mai repede posibil, folosind șervețele umede sau o lavetă moale. Tamponați ușor pata, evitând să frecați puternic, pentru a nu răspândi vopseaua.
 • Soluție de curățare pentru mobilier: Puteți utiliza o soluție de curățare specială pentru mobilier sau un detergent blând diluat în apă pentru a îndepărta petele de vopsea de ouă. Aplicați soluția pe o lavetă moale și ștergeți ușor pata, apoi ștergeți cu o lavetă curată și uscată.
 • Alcool izopropilic: Alcoolul izopropilic este un solvent eficient pentru îndepărtarea petelor de vopsea. Înmuiați o lavetă moale în alcool izopropilic și tamponați ușor pata de vopsea de ouă de pe mobilier. Evitați să frecați cu putere, deoarece acest lucru ar putea deteriora suprafața mobilierului. După îndepărtarea petei, ștergeți cu o lavetă curată și uscată.

Vezi și: De ce să nu cumperi ouă de Paște gata vopsite din magazine. Pericolul nebănuit

Cu ce se curăță vopseaua de ouă din țesături

 • Absorbție cu hârtie absorbantă: Dacă petele de vopsea de ouă sunt proaspete, încearcați să le absorbiți cât mai mult cu hârtie absorbantă sau cu un prosop curat. Împingeți ușor hârtia sau prosopul în pete, pentru a absorbi cât mai multă vopsea posibil.
 • Spălare cu apă rece: Clătiți zona pătată cu apă rece din abundență, pentru a îndepărta cât mai multă vopsea. Evitați să utilizați apă caldă, deoarece aceasta ar putea fixa vopseaua în țesături.
 • Detergent sau soluție de curățare: Puteți aplica un detergent blând diluat în apă sau o soluție specială de curățare pentru țesături pe zona pătată. Urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului și spălați zona cu grijă, folosind o lavetă curată.
 • Înălbitor diluat: Dacă țesătura permite, puteți să folosiți o soluție diluată de înălbitor pentru a îndepărta petele de vopsea de ouă. Asigurați-vă că respectați instrucțiunile de utilizare ale înălbitorului și testați întotdeauna pe o zonă ascunsă a țesăturii.

Vezi și: Cea mai toxică vopsea de ouă. Nu o folosi de Paşte

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Roxana Nemeș a rupt tăcerea după Survivor All Stars
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *