Cum să scapi rapid de furnici. 6 remedii la îndemâna oricui, ingredientele le ai deja în casă

Remedii eficiente și la îndemână

Scris de: Daoud Andra

02 Dec. 2023

Cum să scapi rapid de furnici. 6 remedii la îndemâna oricui, ingredientele le ai deja în casă

Furnicile pot invada curtea, dar și casa, în anumite perioade din an. Acestea nu sunt insecte dăunătoare, însă atunci când sunt în număr mare, pot fi deranjante, mai ales în casă. Cum scapi de furnici, folosind trucuri și metode la îndemână? Ce poate fi util și cum să le ții la distanță de locuința ta.

De ce apar furnici în casă

De obicei, furnicile se adună acolo unde găsesc surse de hrană, fie că vorbim despre spațiile interioare sau despre cele exterioare. Este suficient să arunci o bucățică de pâine în curte, în apropierea unui mușuroi de furnici și vei vedea cum se strâng în jurul ei pentru a se hrăni și pentru a-și face provizii.

Citește și: Amestecul extraordinar care ține țânțarii și căpușele la distanță. Aceste ingrediente banale te scapă de o mare problemă

Atunci când în casă sunt firimituri sau resturi de mâncare lăsate la întâmplare, furnicile pot invada și spațiile interioare. Acestea intră în locuință prin crăpături, pe la marginile ușilor și ale ferestrelor și chiar prin plasele anti-insecte. Pentru că sunt mici, își fac loc prin ochiurile plaselor de la geamuri și de la uși.

Un prim pas pentru a ține la distanță furnicile este să faci curățenie cu simț de răspundere și să nu lași resturi alimentare la întâmplare. Orice loc unde se află firimituri de pâine poate atrage furnicile. Aspiră sau mătură resturile de pe podea, scutură masa și asigură-te că alimentele din dulapurile din bucătătie sunt ambalate corespunzător, în recipiente care se închid ermetic.

Citește și: Ingredientul secret pe care să-l presari în fața casei. Truc cu rezultate peste așteptări

Amestecul natural care te scapă definitiv de furnicile din casă
Furnicile pot fi îndepărtate cu ajutorul unor remedii la îndemână

Cum scapi de furnici: 6 remedii la îndemâna oricui

Deși în magazine găsim o gamă generoasă de produse chimice care promit să ne scape de problema furnicilor, acestea pot fi ținute la distanță și cu ajutorul unor remedii casnice. Ingredientele naturale nu omoară furnicile, ci le îndepărtează, iar acestea nu se vor mai apropia de locuința ta. Iată care sunt cele mai eficiente!

Oțet de mere

Atunci când intră în locuință, furnicile împrăștie o substanță care le ajută să se orienteze și să găsească din nou sursa de hrană. Dacă ștergi suprafețele cu oțet de mere, furnicile nu vor mai găsi drumul înapoi. Prepară un amestec din părți egale de oțet și apă. Înmoaie o cârpă în soluție și șterge suprafețele din camera în care ai observat furnici. Poți pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și o poți reaplica, la nevoie. Funcționează la fel de bine și cu zeamă de lămâie.

Citește și: Cea mai ieftină metodă care te scapă de dăunătorii din grădină. Ce trebuie să adaugi de fapt în apa cu care uzi plantele, este foarte simplu de preparat

Bicarbonat de sodiu

Acesta poate fi folosit atât în casă, cât și în curte, pe terasă sau balcon. Pentru a scăpa de furnici trebuie doar să presari bicarbonat pe unde observi că aceste insecte își fac drum.

Clor

Prepară o soluție din clor diluat în apă și folosește-o pentru a șterge podelele din casă. Aceasta va șterge urmele furnicilor, iar insectele nu se vor mai întoarce în locuința ta. Ai grijă să diluezi clorul în suficient de multă apă, pentru că mirosul lui este destul de puternic.

Usturoi

Acest ingredient natural nu este deloc pe placul furnicilor. Dacă suporți mirosul, poți prepara o soluție din usturoi lăsat la macerat în apă și o poți aplica pe suprafețele pe unde umblă aceste insecte. Metoda poate fi folosită mai ales în spațiile exterioare, pentru că usturoiul are un miros destul de puternic.

Citește și: De ce să presari coji de lămâie în grădina casei. Trucul din bătrâni e uluitor, te scapă de o mare problemă

Plante aromatice

Acestea au mai mult efect preventiv. Ele nu alungă frunicile din casa ta, dacă sunt deja acolo, ci le împiedică să se apropie. Cele mai eficiente sunt menta, lavanda și citronella, plante folosite și pentru a ține la distanță alte insecte.

Scorțișoară

Acest ingredient are eficiență dovedită împotriva furnicilor. Poți folosi scorțișoară pudră sau ulei esențial. Dizolvă o linguriță de scorțișoară în apă și folosește amestecul pentru a pulveriza prin casă. Soluția are un miros plăcut și îndepărtează eficient furnicile.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Săptămâna următoare începe cu provocări pentru Lei și Scorpioni. Aveți câteva sfaturi pentru a vă...
O zodie va da lovitura în afaceri și primește tot ce a visat
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *