Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător. Trucul e mai simplu decât credeai, efecte rapide

Nu trebuie să-l arunci!
Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător. Trucul e mai simplu decât credeai, efecte rapide

Ai fi tentat să spui că este dificil de scos grăsimea de pe veselă, însă mai greu este să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător. Cum să faci asta? Există un truc simplu și rapid care te poate ajuta.

Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător

Mirosul de ceapă sau usturoi rămas în tocător reprezintă o mare problemă pentru toate gospodinele. Indiferent cât detergent de vase folosești acesta persistă și ai fi tentată să-l arunci la gunoi. Ce poți face să scapi de acest miros? Tot ce ai nevoie este o jumătate de lămâie, cu care să freci tocătorul ca și cum l-ai curăța cu un burete. Lasă-l așa pentru câteva minute, apoi clătește bine cu apă caldă. Vei vedea cum mirosul de ceapă sau de usturoi dispare complet din tocător.

Așadar, o simplă jumătate de lămâie este de mare ajutor pentru a scăpa de mirosul neplăcut al tocătorului.

Cum să cureți instant arsura de pe aragaz

Una dintre cele mai dificile zone de curățat din casă este reprezentată de aragaz. Acolo se formează arsură care se dovedește a fi foarte dificil de eliminat uneori. Își spunem mai jos un truc simplu care îți poate fi de mare ajutor.

Făina de amidon de porumb, cunoscută sub denumirea populară de amidon de porumb, este foarte utilă nu numai în gastronomie, ci și în frumusețe pentru măști faciale și de păr, precum și pentru curățenie. Printre alte utilizări în acest domeniu, ajută la curățarea și redarea strălucirii obiectelor din oțel, eliminând suprafețele mate și petele albicioase.

Amestecul care curăță instant arsura de pe aragaz
Amestecul care curăță instant arsura de pe aragaz

Ai nevoie de:

  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de săpun lichid pentru vase
  • Oțet alb

Cum să folosești amestecul pentru curățarea aragazului, pas cu pas:

  1. Scoate arzătoarele din aragaz, le poți înmuia pentru a le curăța mai târziu.
  2. Se presară făina de porumb peste tot pe vasul de gătit, dacă ai nevoie poți folosi o lingură în plus.
  3. Se presară săpunul lichid de vase peste amidonul de porumb.
  4. Cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, stropește întregul aragaz cu oțet alb.
  5. Cu ajutorul unui burete moale, întinde amestecul pe toată suprafața, vei observa că se va forma treptat o pastă.
  6. Se lasă să stea timp de 10 până la 15 minute.
  7. După acest timp, șterge aragazul cu o cârpă umedă.
  8. Finalizează curățarea detaliilor cu o cârpă din microfibre curată și uscată.
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.