Cum să speli prosoapele pentru a se menține moi și pufoase. Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți

Mai pot fi salvate prosoapele vechi?
Cum să speli prosoapele pentru a se menține moi și pufoase. Greșeala majoră pe care trebuie să o eviți

Cum să speli prosoapele pentru a fi mereu moi și pufoase? În timp țesătura acestora se deteriorează, iar acest lucru ne afectează implicit pielea. Prosopul devine aspru, dur la atingere, indiferent cât balsam am folosi pentru ele.

Cum să speli prosoapele pentru a fi moi și pufoase. Care sunt greșelile făcute frecvent

Înainte de afla care sunt trucurile pentru a avea mereu prosoape moi și catifelate, îți spunem care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când le spălăm. Prima este despre spălarea prosoapelor cu un detergent normal, nu cu unul pentru materiale delicate.

O altă greșeală este despre clătirea insuficientă a detergentului în programele mai scurte. Se întâmplă acest lucru și atunci când mașina nu funcționează corespunzător. De asemenea, acest aspect ține și de respectarea cantității de detergent care trebuie adăugată la un program de spălare.

Totodată, prosoapele nu rămân moi și pufoase din cauza faptului că sunt călcate cu un fier clasic, nu cu unul cu abur, nerespectându-se astfel instrucțiunile de îngrijire de pe etichetă.

Cum se spală corect prosoapele

Pentru a fi spălate corect prosoapele este indicat să fie folosi un detergent lichid, mai blând decât cel pudră, pentru rufe. Mare atenție și la programul de spălare! Optează pentru unul cu o temperatură de cel mult 60 de grade și evit produsele pentru albire, în cazul prosoapelor albe.

Încă un truc este să pui în cuva mașinii de spălat bile speciale pentru spălarea hainelor de iarnă. Acestea ajută la curățare fără a deteriora țesătura și fără a afecta puful din acest tip de țesături.

Mai pot fi salvate prosoapele vechi?

Da, dacă ai câteva prosoape vechi care nu mai sunt așa pufoase, e bine să știi că pot fi salvate. Înainte de a le spăla înmoaie-le într-un amestec format din trei linguri de sare și cinci litri de apă. Lasă-le acolo pentru aproximativ jumătate de oră, apoi le poți spăla direct cu balsam de rufe.

Un alt truc pentru păstrarea prosoapelor moi este ca înainte de a le spăla, să fie înmuiate într-un amestec format din trei părți de apă rece și o parte oțet. Prosoapele trebuie lăsate așa peste noapte, apoi spălate la o temperatură de cel mult 60 de grade. Este foarte important ca la final să fie foarte bine clătite și lăsate ulterior să se usuce în aer liber.

De menționat: cuva mașinii de spălat nu trebuie să fie încărcată la capacitate maximă atunci când speli prosoapele!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *