Cum să te înțelegi bine cu soacra. 10 reguli de aur pe care trebuie să le respecți dacă vrei să te iubească

Nu trebuie să fii întotdeauna cea care cedează, dar nici să o pui la punct mereu. Încearcă aceste reguli care te-ar putea ajuta să ai o relație mai bună cu ea.
Cum să te înțelegi bine cu soacra. 10 reguli de aur pe care trebuie să le respecți dacă vrei să te iubească

Multe femei tinere căsătorite se plâng de relația proastă cu soacra. Există părerea general valabilă că mamele de băieți sunt mai posesive și mai pretențioase decât cele care au fete. Astfel, când vine nora în casă, ea e prima care resimte aceste trăsături ale soacrei. Dar dacă vrei să înțelegi cum să te înțelegi bine cu soacra, nu e chiar așa de greu.

Iată câteva reguli de la specialiști care te vor ajuta să te înțelegi mai bine cu ea. Te vor ajuta să nu o mai vezi ca pe o vrăjitoare care vrea doar să-ți facă viața mizerabilă.

1. Gândește-te că face deja parte din familia ta

Așa cum părinții și frații tăi sunt așa cum sunt și nu poți face nimic în privința asta, același lucru este valabil și pentru soacra ta. Este o familie și trebuie să o accepți așa cum este.

2. Mama este mama

Mama, prezentă sau nu, este o figură importantă în viața fiecărei ființe umane, iar soțul tău nu face excepție. Faptul că ești suficient de inteligentă încât să știi să ai o relație cordială cu ea nu numai că îi va face viața mai ușoară, ci și a ta.

3. Nu o compara niciodată pe mama ta cu a lui

Sunt doi oameni diferiți, cu o minte, valori, defecte și calități diferite.  Nu este una mai bun decât cealaltă, sunt doar diferite.

4. Recunoaște-i calitățile

Soacra ta este persoana care l-a crescut pe bărbatul cu care ai decis să te căsătorești și cu care să-ți întemeiezi o familie. Deci este un motiv pentru care să fii recunoscătoare.

5. Nu căuta acceptarea ei

Multe dintre frustrări vin din dorința de a-i face pe plac soacrei în orice. Nu, dragă, nu-i vei fi niciodată pe plac 100%. Așa că nici măcar nu accepta orice critică pe care ți-ar putea face personal.

6. Fă reguli clare

Regulile privind vizita rudelor la domiciliul tău, inclusiv soacrele din ambele părți, ar trebui discutate clar între tine și soțul tău. Și va fi la latitudinea fiecărei persoane să le implementeze, și să le facă respectate, de fiecare parte a familiei care îi corespunde.

7. Nu te pune într-o situație conflictuală

Dacă știi deja că este o sursă de conflict să petreci mult timp sub același acoperiș cu soacra ta, încearcă să scurtezi timpul sau să închiriezi o altă cameră de hotel. Creează o situație în care îți este ușor să trăiești cu ea fără să ai prea mult stres.

8. Asumă-ți rolul de noră.

Multe dintre problemele care pot apărea între voi două se datorează faptului că niciuna nu vă asumați rolul. Dacă te pui în rolul tău de noră și îi dai locul ei de soacră, probabil că lucrurile vor decurge mult mai bine.

9. Copiii tăi sunt nepoții ei

Fie că îți place sau nu, copiii tăi au o legătură de familie foarte puternică cu ea. Dorind să împiedici relația lor cu soacra ta, va crea doar resentimente care se pot transforma în pretenții împotriva ta în viitor.

10. Să nu o vorbești niciodată de rău

A vorbi urât despre ea cu prietenii, cu mama sau cu surorile tale nu va face decât să perpetueze acest cerc vicios de puțină înțelegere. Mai bine întreabă-te ce poți face pentru a îmbunătăți relația, potrivit mamaslatinas.com.

Acestea sunt doar câteva sfaturi care învață cum să te împaci bine cu soacra. Dar, chiar dacă sunt recomandări generale, pot fi adaptate în funcție de situație și îți vei face viața mai ușoară.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.2 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *