Cum să uiți un bărbat pe care încă îl mai iubești. Sfaturi care te vor ajuta să fii din nou fericită

Nu trebuie să arunci lucrurile care-ți amintesc de el. E suficient să nu îți fie în câmpul vizual mereu. Nici să cauți constant informații despre el nu te ajută.
Cum să uiți un bărbat pe care încă îl mai iubești. Sfaturi care te vor ajuta să fii din nou fericită
  1. Niciodată, relațiile nu s-au destrămat cu o viteză mai mare ca acum. Rata divorțurilor este într-o continuă creștere în cea mai mare parte a lumii, în special în țările occidentale. Tot aici a crescut și rata tulburărilor emoționale. Despărțirile, divorțurile sunt momente dificile în viața unei persoane și de multe ori sunt greu de depășit. Sunt momente în care te gândești cum să uiți un bărbat pe care încă îl mai iubești.

Specialiștii însă au explicat cum să depășești cu bine astfel de momente și cum să uiți de cel pe care îl credeai de neînlocuit. Chiar dacă te gândești că despărțirea nu este definitivă, aceste sfaturi pur și simplu te vor învăța să te simți mai bine într-un moment prost.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este acela că a cunoaște pe cineva necesită o perioadă îndelungată de timp. La fel este și când vrei să uiți pe cineva. Ai nevoie în primul rând de timp.

Informațiile despre o persoană nou întâlnită sunt procesate inconștient de creierul nostru. Fața, vocea, culoarea pielii etc, sunt printre primele caracteristici pe care le procesăm de la o persoană în momentul întâlnirii. Pe măsură ce ajungem să o cunoaștem într-un grad mai mare, descoperind lucruri noi la această persoană, și caracteristicile pe care le memorăm sunt din ce în ce mai multe.

Cum să uiți un bărbat pe care încă îl mai iubești

Termenul de „a uita pe cineva” se referă, de fapt, doar la a depăși un moment în care amintirea unei persoane ne afectează în mod negativ.

Iată câteva sfaturi de la specialiști pentru a ajunge mai ușor la acel moment în care nu ne mai afectează lipsa acelei persoane.

1. Încearcă să ai o perspectivă mai realistă

Vezi lucrurile așa cum se întâmplă cu adevărat și nu așa cum ți-ai dori să fie. Evită negarea, înfruntă realitatea așa cum este, chiar dacă nu-ți place acum. Acest lucru te va împiedica să pierzi timp și energie încercând să schimbi ceva ce nu poți. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi dacă ai probleme în a accepta modul în care viața ta s-a schimbat în ultima vreme.

2.  Nu te agăța de trecut

Înțelege că timpul se mișcă în mod constant și asta înseamnă că circumstanțele se pot schimba de la un moment la altul. Trebuie să ne adaptăm la schimbări. Să te străduiești să faci ca lucrurile să fie mereu la fel este irațional și nebunesc.

3. Nu îți reprima emoțiile

Nu trebuie să taci atunci când simți ceva. De fapt, exprimarea emoțiilor ne ajută foarte mult să uităm pe cineva. Trebuie să ne permitem posibilitatea de a spune ceea ce simțim. Putem discuta cu un prieten bun, sau să mergem la terapie, dacă este nevoie.

4. Reia vechile hobby-uri

Este esențial să-ți faci timp pentru a te redescoperi, atunci când încerci să uiți pe cineva. Revenirea la activități care anterior îți făceau plăcere este o modalitate bună de a o face. Aceasta ne ajută să ne concentrăm mintea asupra noastră și este o modalitate de a preveni gândurile intruzive.

5. Oferă-ți ocazia de a cunoaște oameni noi

Când vine momentul, odată ce ne-am făcut timp să ne redescoperim, este bine să interacționăm cu oameni noi. Oferă-ți ocazia să cunoști pe cineva și să te bucuri de asta. Nu toți bărbații sunt la fel, nici femeile.

6. Evită starea de anxietate

Dacă ai avut o relație eșuată în trecut, nu înseamnă că la fel se va întâmpla și în viitor. Experiențele acestea ne servesc drept lecție. Idealul este să învățăm din aceste greșeli. Să ne dăm seama ce ar trebui să schimbăm pentru a ne face mai puternici în fața adversității.

Nu trebuie să ne gândim că lucrurile vor merge prost pentru noi în viitor, pentru că nu trebuie să fie așa.

7. Evită să cauți noi informații despre el

Evită apelurile, sms-urile, întâlnirile „accidentale”. Chiar este indicat să scoți persoana din rețelele de socializare, pentru a nu da peste update-urile lui.

8. Scapă de intimitatea cu acea persoană

Cu cât ești mai puțin apropiată de el, cu atât vei fi mai aproape de a-l uita. Aceasta include atât intimitatea fizică, cât și cea emoțională. Trebuie să eviți să mai ai conversații lungi și profunde cu acea persoană.

Să te culci cu cineva pe care vrei să îl uiți este contraproductiv pentru ambele sexe. Dar este în special în detrimentul femeilor. Intimitatea fizică determină femeile să producă oxitocină, un hormon care declanșează sentimente de conexiune și afecțiune, scrie psicologiaymente.com.

9. Scapă de orice amintire cu el

Chiar dacă ai reușit să tai legăturile de contact cu el, îți va fi deosebit de greu să îl uiți dacă mai ai obiecte în locuri vizibile din casă care îți aduc aminte de el. De exemplu scrisori, cadouri aniversare etc.

În mod ideal, ține aceste lucruri departe de vedere. Nu trebuie să le arunci, ci doar să le păstrezi într-un loc în care să nu fie expuse.

10. Înțelege că totul este efemer

Acest pas este esențial pentru a reuși să uiți de el. Dacă reușim să ne schimbăm gândirea despre relațiile sociale, ne va fi mai ușor să ne confruntăm cu procesele naturale ale societății.

Uitarea este o parte naturală a vieții sociale. Ținând cont că nimic nu durează pentru totdeauna, ne putem bucura de relațiile noastre într-un mod sănătos, bucurându-ne de momentele bune și înfruntându-le pe cele rele. Dacă este timpul să ne luăm rămas bun, o vom putea face cu capul sus, știind că mereu vor fi oameni noi, experiențe noi.

Iată, așadar, cum să uiți un bărbat pe care încă îl mai iubești, cu demnitate. În funcție de caracteristicile noastre de personalitate, unii pași pot fi mai ușori pentru unii decât pentru alții. Dar trebuie să fim capabili să identificăm acest lucru și să depunem un efort. Iar dacă crezi că merită să ai un ajutor profesional, există psihoterapeuți care te pot ajuta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum a arătat și cât a costat rochia pe care a purtat-o Andra Volos la cununia civilă
6.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *