Cum scapi de coșuri. De ce apar, sfaturi și metode simple pentru a le trata

În primul rând trebuie să aveți o îngriire corectă a pielii și să urmați sfaturile unui medic dermatolog
Cum scapi de coșuri. De ce apar, sfaturi și metode simple pentru a le trata

Cum scapi de coșuri cu tratamente simple la îndemâna oricui. În general, cu apariția coșurilor se confruntă adolescenții. Fie că vorbim de fete sau băieți, fiecare dintre aceștia se confruntă cu această problemă măcar odată în viață. Evident că, odată cu trecerea timpului, tehnologia a avansat, iar problema poate fi rezolvată mai rapid.

Cum scapi de coșuri cu metode simple

În primul rând trebuie să aveți o îngriire corectă a pielii și să urmați sfaturile unui edic dermatolog. Pielea poate fi sensibilă, așa că este bine să știți ce subtanțe folosiți. Adolescenții au acnee din cauza schimbărilor specifice vârstei și nu reprezintă un semn al unei dereglări hormonale. Cum scapi de coșuri.

Adolescenții se confruntă cu acneea

Există o mulțime de produse pentru îngrijirea tenului acneic, însă tratamentul ar trebui făcut doar sub îndrumarea medicului pentru a preveni agravarea bolii și apariția cicatricilor.

De ce apare acneea

Adina Alexandru medic primar dermatolog, asistent universitar și doctor în Medicină, a explicat de ce apare acneea și ce pași ar trebui să urmăm atunci când ne confruntăm cu această problemă.

Adolescența e vârsta preferată a acneei

Statisticile arată că circa 85% dintre adolescenți suferă de o formă de acnee. Apariția coșurilor, adică acneea vulgară, este cea mai frecventă afecțiune a pielii

„De ce aceasta este vârsta „preferată” a acestei afecțiuni? Pentru că este momentul în care glandele sebacee devin active și secretă o cantitate mai mare de sebum la suprafața pielii. Creșterea cantității de sebum, pe lângă alți factori, cum ar fi o hiperactivitate a foliculului pilo-sebaceu la efectul hormonilor androgeni circulanți determină, în final, apariția coșurilor, caracteristică acestei vârste”, explică specialistul.

Acneea nu presupune un dezechilibru hormonal

Modificările hormale prin care organismul uman trece la această vârstă se pot solda cu apariția coșurilor, la adolescenți.

Ce semnalizează apariția coșurilor

Contrar miturilor, apariția coșurilor nu semnalizează un dezechilibru hormonal. Dei mulți specialiști spun asta, în reaitate lucrurile stau altfel.

Acneea trece până la 20 de ani

Din fericire însă, deși afectează un procent atât de mare de adolescenți, acneea are o durată medie de evoluție de circa 4-5 ani și fenomenele scad în intensitate și dispar până în jurul vârstei de 20 de ani.

Scăpați rapid de coșuri sub îndrumarea dermatologului

Acneea vulgară se poate prezenta sub mai multe forme, din punctul de vedere al tipului de leziuni vizibile.

  • omedoane – „puncte albe/negre”
  • pustule – coșuri cu puroi
  • noduli profunzi și dureroși.

Un tratament corect previne apariția cicatricilor

„De ce este important să tratăm la timp acneea? Pentru că adolescenții cu acnee se confruntă cu probleme de interacțiune socială sau chiar respingere în grupul de prieteni, din cauza aspectului inestetic și a miturilor care circulă despre această boală – spre exemplu că ar avea la bază o igienă deficitară sau că ar fi de cauză infecțioasă, lucruri complet neadevărate. Chiar dacă nemărturisită, există o suferință a persoanelor care suferă de acnee.”, explică medicul secialist.

Uneori, când acneea nu este tratată corect și sub îndrumarea medicului dermatolog, este osibil ca această acnee să lase urme. Aici vorbim de pete și cicatrici. Cicatricile, ce apar mai ales după vindecarea leziunilor de tip noduli, sunt complicații redutabile. Acestea se vindecă greu.

Nu e indicată curățarea în exces a pielii, pentru a scăpa de coșurile în exces

Trebuie folosite produse de curățare pentru piele seboreică, dar cel mult de 2 ori pe zi. Se pot folosi geluri, spume de curățare, loțiuni. Nu faceți exces de curățare a feței însă! Există această tendință la tinerii cu acnee, de a curăța obsesiv fața. Acest lucru nu vindecă acneea, ci doar poate usca excesiv pielea inflamând astfel și făcând și mai evidente coșurile.

După etapa de curățare, trebuie aplicată o cremă de hidratare sau un gel dedicat tenului seboreic, care să nu încarce și să nu obstrueze porii, agravând coșurile. Pe lângă aceasta, dermatologul vă poate indica un dermatocosmetic sau un alt tip de tratament, fie local, fie pe cale generală, pentru a controla apariția leziunilor.

Deoarece în toate anotimpurile este indicată folosirea cremelor cu factor de protecție solară, alegeți un produs cu SPF adaptat ca formulă tenului seboreic. În farmacii se pot găsi astfel de produse.

Tratamentul poate fi cu administrare locală și generală

Tratamentele pentru acnee sunt variate și se adaptează tipului de acnee. Există tratamente locale, bazate pe soluții, creme, geluri care conțin substanțe cu efect antiseboreic, anticomedonian sau antibacterian- acid azelaic, retinoizi, antibiotice, acid glicolic, acid salicilic etc, și tratamente administrate pe cale generală – contraceptive orale, antibiotice sau retinoizi. Dermatologul are rolul de a evalua fiecare caz în parte, de a prescrie un tratament adecvat situației și de a urmări evoluția sub tratament până la vindecarea acneei.

Folosiți cu precauție tratamentele naturiste

Acizii din fructe, cum ar fi acidul glicolic, utilizat cu succes inclusiv în tratamentele antiacneice, nu dăunează. Aceste substanțe provin din natura.

Problema preparatelor naturiste este însă uneori lipsa unor teste anterioare care să demonstreze eficiența și siguranța sau pur și simplu lipsa de informații standardizate pe care le primim despre aceste produse, spre exemplu de multe ori nu cunoaștem exact ce conțin acestea.

Consumul de cacao ar putea agrava acneea

Este foarte important să știți că alimentația este importantă, atunci când vine vorba de acnee. De exemblu este bine să nu consumați cacao sau lactate. Acestea au legătură cu agravarea acneei. Recomandarea este ca fiecare persoană să își observe reacția la anumite alimente și să își adapteze dieta în funcție de evoluția individuală.

Coșurile se storc doar la salonul de cosmetică

Nu este bine să vă stoarceți singuri coșurile de pe față, chiar dacă asta vă tentează. Acest lucru este indicat să fie făcut doar în saloanele specializare. Manevra folosită de voi ar putea să dăuneze grav pielii, drept urmare, nu faceși asta singur.

Coșurile se inflamează suplimentar și se pot vindeca cu urme. O cosmeticiană bine antrenată poate face această extracție în mod profesionist și fără a agrava acneea, deci este de preferat să mergem la cosmetică și nu să încercăm astfel de manevre singuri în fața oglinzii.

Produsele de machiaj speciale pentru tenul acneic sunt chiar indicate

„Există o mare varietate de produse de acoperire, formulate special pentru pacienții cu acnee. Le găsim în farmacii. Sunt fie fonduri de ten speciale, fie creme antiacneice care au în compoziție pigment și acoperă satisfăcător aceste leziuni.

Nu este greșit să încercăm să mascăm coșurile, doar trebuie să folosim produsele potrivite. Utilizarea unor produse speciale de acoperire până la vindecarea acneei face această tranziție mai ușoară și mai ușor de suportat din punct de vedere al interacțiunii sociale, și eu le recomand pacienților mei astfel de produs”, spune specialistul în domeniu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *