Cum scapi de dăunătorii din curtea ta cu cojile de portocală. Trucul care ține la distanță insectele

Soluția este ieftină și la îndemână

Scris de: Daoud Andra

30 Jan. 2024

Cum scapi de dăunătorii din curtea ta cu cojile de portocală. Trucul care ține la distanță insectele

Citricele sunt unele dintre cele mai consumate fructe, mai ales în sezonul rece. În timp ce mulți oameni se grăbesc să arunce cojile de la portocale după ce le curăță, alții le folosesc în diferite scopuri în gospodărie. Iată cum scapi de dăunătorii din curtea ta cu ajutorul cojilor de portocale! Trucul este eficient pentru o gamă largă de insecte.

Cojile de portocale te ajută să scapi de dăunătorii din curte

Portocalele sunt unele dintre cele mai aromate fructe și au un conținut ridicat de vitamina C. Din acest motiv, sunt consumate mai mult în sezonul rece. Mirosul lor este asociat cu iarna, cu frigul și cu sărbătorile, însă ne putem bucura de portocale în orice perioadă a anului.

Citește și: De ce să nu arunci pielița albă de la portocale. Puțini știu ce substanță importantă conține

În timp ce pentru oameni mirosul cojilor de portocale este foarte plăcut, pentru anumite viețuitoare este de-a dreptul respingător. Șoarecii, șobolanii, dar și numeroase tipuri de insecte fug de cojile de portocale. Mirosul lor puternic și uleiurile care se află în coajă acționează ca un repelent natural pentru insectele care ne invadează casa și curtea.

Furnicile, gândacii de bucătărie, muștele, țânțarii, păienjenii și afidele sunt insectele care pot fi ținute la distanță, cu ajutorul banalelor coji de portocale. Tot ce ai de făcut este să pui coajă de portocală în anumite locuri din casă și din curte. În acest fel, vei îndepărta aceste insecte. De asemenea, poți să prepari o soluție naturală, pe care să o aplici pe diferite suprafețe, având același scop.

Citește și: Ce poți face cu cojile de portocale. 4 utilizări mai puțin știute

Cum poți folosi cojile de portocală

Cea mai simplă metodă este să aduni o cantitate mai mare de coji de portocale și să le pui în diverse locuri. Le poți așeza în colțuri, pe pervazul geamului, pe balcon, în bucătărie sau în curte. Poți pune un vas cu coji de portocale pe masa de pe terasă, astfel încât să ții la distanță muștele și țânțarii, vara.

Pentru a scăpa de furnici, poți face o soluție din apă fiartă și coji de portocale, pe care să o torni prin curte. Atunci când pui apă fierbinte peste cojile de citrice, acestea eliberează și mai multe uleiuri din coajă. Amestecă bine, lasă soluția la răcit, apoi vars-o prin curte, în locurile unde ai observat că umblă furnicile.

Citește și: Cum faci cel mai bun gem de portocale. Rețeta bunicii pentru o aromă exact ca în copilărie

Soluția care îți protejează plantele de paraziți

Amestecul de apă fierbinte și coji de portocale poate fi eficient și pentru a ține la distanță afidele care atacă plantele. Aceste mici insecte de culoare verde se hrănesc cu frunze și parazitează atât plantele din grădină, cât și pe cele în ghiveci. La fel ca furnicile, muștele sau țânțarii, afidele nu tolerează mirosul de coji de portocale.

Aplică soluția făcută din apă și coajă de citrice pe frunzele plantelor, pentru a le proteja de aceste insecte parazite. Poți folosi soluția ca remediu pentru problema deja existentă sau cu scop preventiv. Pentru a fi aderentă și a rămâne pe frunze, adaugă și o lingură de săpun lichid în compoziție și amestecă bine, pentru a omogeniza.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *