Chiuveta este probabil cel mai des utilizat obiect dintr-o locuință. Fie că spălăm vase, legume, fructe, că păstrăm pentru o scurtă perioadă mâncare pregătită, chiuveta este adesea privată de o curățare temeinică. Mai ales cea de la bucătărie, are nevoie de o atenție deosebită, pentru că altfel ne putem expune riscurilor de îmbolnăvire în urma dezvolătrii bacteriilor și microbilor. În plus, o curățare potrivită te poate scăpă și de mirosul neplăcut din chiuvetă. Iată un truc pe care îl poți aplica foarte simplu și rapid pentru a îndepărta mirosul neplăcut din chiuvetă.
Probabil că și tu ai observat că dacă nu cureți chiuveta în mod constant, nu numai că fundul chiuvetei poate începe să prezinte o peliculă neplăcută, dar și țeava de scurgere se poate înfundă și poate degaja un miros neplăcut.
Aceste neplăceri pot fi prevenite dacă dezinfectezi frecvent aceste zone. Iată un sfat foarte util pentru a scăpa de mirosul urât din chiuvetă și totodată pentru a împiedica apariția insectelor nedorite care pot pune stăpânire pe bucătărie.
Primul lucru de care vei avea ne voie este oțetul, considetrat regele produselor de curățenie de uz casnic. Oțetul are o gamă largă de întrebuințări, inclusiv pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.
Iată ce trebuie să faci pas cu pas pentru a-i oferi din nou strălucirea de altădată chiuvetei tale.
Citește și: „De ce nu trebuie să lași niciodată vasele murdare în chiuvetă peste noapte. Mulți fac această greșeală”
Pentru început trebuie să îndepărtezi tot ce ai în chiuvetă și să te asiguri că aceasta este complet goală, întrucât vei proceda la dezinfectarea ei. Spală întreaga suprafață cu un burete moale, folosind apă caldă și săpun de vase.
Freacă bine pereții chiuvetei și clătește, apoi șterge-o cu o cârpă curată din microfibre pentru a o usca. Toarnă puțin oțet pe o cârpă curată și șterge suprafața pentru a îndepărta mirosul neplăcut care s-a impregnat în material. Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute.
La final, clătește chiuveta cu apă caldă aplicând mișcări circulare. Pentru a preveni mirosul neplăcut și apriția musculițelor nedorite, îți recomandăm să o cureți frecvent. De asemenea, poți să pui pe duza de scurgere puțin bicarbonat de sodiu peste care să torni câteva picături de suc de lămâie și o cană de oțet. Acest amestec te va ajuta inclusiv să îndepărtezi orice fel de resturi din scurgerea chiuvetei.
Citește și: „De ce să pui sare în scurgerea de la chiuvetă. Trucul e genial, îl vei folosi mereu”