De ce să pui sare în scurgerea de la chiuvetă. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Iată cum trebuie folosit
De ce să pui sare în scurgerea de la chiuvetă. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Sarea este cel mai comun ingredient pe care îl găsim în orice casă. Chiar dacă întrebuințarea sa de bază este aceea de a da gust mâncării, sarea poate fi folosită și în alte scopuri în gospodărie. Spre exemplu, o poți folosi la desfundarea scurgerii de la chiuvetă. Astăzi îți vom prezenta un truct extrem de eficient pe care dacă îl încerci, cu siguranță îl vei aplica de fiecare dată când vei avea nevoie.

De ce să pui sare în scurgerea de la chiuvetă

Spre desoebire de substanțele toxice, folosite adesea la desfundarea scurgerii dela chiuvetă, sare nu este dăunătoare pentru sănătatea umană. Se poate găsi în orice magazin alimentar și are un cost redus. Acest lucru o face soluția ideală pentru cei care doresc să desfunde scurgerile chiuvetei.

Atunci când li s-a înfundat scurgerea chiuvetei, multe persoane sunt tentate să folosească substanțe chimice, puternic corozive pentru a remedia problema. Printre aceste substanțe se numără și soda caustică. Chiar dacă produce efectul scontat, soda caustică distruge în timp țevile, ceea ce poate duce la probleme mult mai serioase.

De asemenea, substanțele chimice destinate desfundării scurgerilor pot fi extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor și a animalelor de companie. Simpla inhalare a vaporilor rezultați din folosirea lor pot provoca afecțiuni grave.

În plus, produsele chimice de curățare a scurgerilor pot avea un impact negativ asupra mediului prin contaminarea surselor de apă.

Sarea, pe de altă parte, este o alternativă sigură și naturală la aceste substanțe chimice. Ea poate elimina eficient blocajele din țevi și reduce riscul formării unora noi.

Trucul care te va salva de acum încolo presupune folosirea unei cantități potrivite de sare. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de sare în chiuvetă și să lași să acționeze peste noapte. Sarea va preveni blocajele prin dizolvara totală sau parțială a grăsimii. A doua zi, încălzește o cratiță cu apă și toană-o în chiuvetă.

Această metodă te va ajuta să uți de chiuvetele înfundate și mirosurile neplăcute. Sarea va desfunda canalizarea înfundată dizolvând blocajele formate.

Folosește bicarbonat de sodiu pentru a desfunda vasul de toaletă

De asemenea, o altă metodă eficientă de îndepărtare a blocajelor presupune folosirea bicarbonatului de sodiu. Acest produs este foarte activ în lupta împotriva tartrului.

Prepară simplu un amestec care te va ajuta să desfunzi imediat scurgerea. Ai nevoie de doar trei ingrediente:

  • 20 ml lichid de spălat vase
  • 100 de grame de bicarbonat de sodiu
  • 75 ml de oțet

Amestecă aceste ingrediente cu apă călduță și toarnă produsul obținut în vasul de toaletă o dată pe săptămână. Vei rămâne uimit de cât de eficientă va fi această metodă!

Citește și: „De ce ar trebui să presari bicarbonat de sodiu pe salteaua de la pat. Trucul genial, efectele se observă imediat

Citește și: „De ce ar trebui să arunci sare în toaletă cel puțin o dată pe lună. Efectul nebănuit

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
8.1 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *