Cum scapi de respirația neplăcută după ce ai mâncat usturoi. Cele mai simple și eficiente metode, rezultate uimitoare

Sunt la îndemâna oricui
Cum scapi de respirația neplăcută după ce ai mâncat usturoi. Cele mai simple și eficiente metode, rezultate uimitoare

Usturoiul reprezintă unul dintre ingredientele care contribuie la gustul final al multor feluri de mâncare. De asemenea, poate fi consumat și crud pentru proprietățile sale benefice asupra organismului. Cum scapi de respirația neplăcută după ce ai mâncat usturoi? Există mai multe trucuri care ți-ar putea fi de ajutor într-o asemenea situație.

Ce conține usturoiul. De ce e bine să îl consumi

Pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, usturoiul conține vitaminele B6, C, magneziu, cupru, fosfor, mangan și seleniu. De asemenea, conține și o cantitate de compuși sulfurați (de aici și mirosul caracteristic). Mirosul neplăcut apare din cauza alicinei care se descompune în hidrogen sulfurat.

Ce să faci ca să scapi de respirația neplăcută după ce ai mâncat usturoi

Prima soluție ar fi să mănânci pătrunjel. Este o plantă foarte aromată și care ajută la controlul nivelului de bacterii din gură și eliminarea halenei. După ce ai mâncat usturoi, dacă mesteci un fir de pătrunjel proaspăt vei neutraliza mirosul neplăcut care rămâne în gură. Este indicat să mesteci timp de cinci minute pătrunjelul, exact ca pe gumă.

O altă soluție este să bei lapte. Și acesta este bun împotriva mirosului lăsat de usturoi. Potrivit unui studiu, dacă bei lapte după ce ai consumat usturoi ai șanse să reduci mirosul rămas. Laptele are proprietatea de a reduce concentrarea compușilor volatili din usturoi din nas și gură. Efectul este mai mare dacă bei laptele pe parcurs ce mănânci, nu la sfârșitul mesei.

Gargara cu bicarbonat de sodiu. Acest truc este util și pentru igiena dentară. Spală-te mai întâi pe dinți și pe gingii cu pastă de dinți, apoi dizolvă două lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă caldă. Cu această soluție fă gargara timp de câteva minute până când dispare halena.

Mestecă boabe de cafea. Câteva boabe de cafea prăjită mestecate ajută la dispariția mirosului de usturoi.

Semințe de anason verde. Proprietățile bacteriostatice din semințele de anason verde ajută la inhibarea creșterii bacteriilor în gură. Mai mult decât atât, anasonul conține compuși aromatici care maschează mirosurile rele din gură și oferă prospețime respirației. Mestecă semințe de anason imediat după ce ai consumat usturoi.

Scorțișoară – poți folosi un extract lichid de scorțișoară sau să bei un ceai de scorțișoară după ce ai mâncat usturoi. Vei avea rapid o respirație proaspătă și agreabilă.

Cuișoare. Mestecă 1-2 cuișoare pentru a neutraliza și pentru a eradica mirosul de usturoi.

Suc de lămâie. Pentru a scăpa de halenă bea apă minerală în care să pui suc de lămâie. Vei scăpa de mirosul de usturoi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *