Cum scapi de țânțarii din grădină. Este aliatul ideal, trucul care îți va fi de folos în această vară

Așa ții la distanță aceste insecte

Scris de: Daoud Andra

01 Aug. 2023

Cum scapi de țânțarii din grădină. Este aliatul ideal, trucul care îți va fi de folos în această vară

Țânțarii sunt unele dintre cele mai supărătoare insecte în timpul verii. Înțepăturile lor pot provoca mâncărimi și iritații, dar pot transmite și anumite afecțiuni. Dacă în casă ne protejăm folosind plase anti-insecte și soluții al căror miros îi îndepărtează, în aer liber suntem complet expuși. Din fericire, există câteva trucuri pentru a ține departe aceste insecte. Cum scapi de țânțarii din grădină și cum te poți bucura de o seară în aer liber, fără să fii deranjat de aceste insecte.

Trucuri la îndemână: cum scapi de țânțarii din grădină

Atunci când este cald afară, țânțarii își fac simțită prezența peste tot. În parcuri, în păduri, dar și în curte, în grădină, pe terasă sau pe balcon, aceste insecte enervante sunt pretutindeni. Nu te poți bucura de o seară liniștită în curte sau în grădină, din cauza lor și de multe ori este nevoie să apelezi la produse chimice pentru a-i ține la distanță.

Citește și: Cele 3 uleiuri esențiale care țin țânțarii la distanță. Nu trebuie să-ți lipsească din casă, sunt de mare ajutor

Dacă ai grădină, o metodă eficientă și naturală de a alunga țânțarii este să apelezi la plante aromatice. Există numeroase astfel de plante al căror miros îndepărtează țânțarii, dar și alte insecte. Lavanda, citronella sau menta sunt câteva exemple în acest sens. Acestea pot fi plantate direct în pământ sau pot fi puse în ghivece și jardiniere, din loc în loc, în grădină sau în curte.

Un pom ale cărui frunze sunt eficiente pentru a îndepărta țânțarii este nucul. Dacă ai posibilitatea, plantează un nuc în grădina casei. Frunzele acestui pom conțin o cantitate mare de iod, care alungă țânțarii. Frunzele de nuc pot fi așezate în diverse locuri sau chiar le poți da foc pentru a îndepărta țânțarii.

Citește și: Din ce sunt făcute spray-urile pentru țânțari. Puțini știu ce conțin, de fapt

Plantele aromatice sunt eficiente împotriva țânțarilor

Trucuri pentru a proteja pielea de înțepăturile țânțarilor

Vremea caldă și umiditatea din atmosferă fac ca țânțarii să fie prezenți peste tot, mai ales seara. Dacă vrei să te bucuri se câteva ore petrecute în aer liber, la o terasă sau în curte, pe balcon, în grădină etc, este nevoie să apelezi la câteva trucuri și produse pentru a evita înțepăturile. În primul rând, nu folosi produse de îngrijire cu mirosuri florale. Acestea atrag țânțarii ca un magnet, iar înțepăturile sunt inevitabile.

Citește și: Trucuri împotriva țânțarilor. Cele mai eficiente moduri prin care îi ții departe de tine și de casa ta. Ce obiceiuri trebuie neapărat să eviți

În schimb, folosește produse pe bază de cocos. Mirosul acesta nu este unul atrăgător pentru țânțari. Dacă ai săpun, gel de duș sau cremă de corp cu miros de cocos, sunt șanse mari ca aceste insecte să nu se apropie de tine. Pentru a fi complet protejat poți apela și la produse care se aplică pe piele și care au efect repelant. Uleiurile esențiale sunt foarte eficiente în acest sens.

Plantele aromatice care au efect împotriva țânțarilor pot fi folosite și sub formă de ulei esențial. Aplică o cantitate mică de ulei de lavandă, de mentă sau de citronella pe porțiunile de piele care nu sunt acoperite de haine și poți petrece timp în aer liber fără probleme.

Citește și: Trucul banal care calmează mușcătura de țânțari. Ingredientul se găsește în orice bucătărie

Dacă totuși ai fost înțepat de țânțari, evită să te scarpini. Aplică imediat un cub de gheață pe zona afectată și masează pielea. Mâncărimea și roșeața vor disparea ca prin minune, iar pielea nu se va mai irita.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *