A dat cu fixativ pe plasele de țânțari de la geamuri, iar a doua zi a observat ceva uimitor. E trucul verii, vei face și tu la fel

Metoda este foarte eficientă

Scris de: Daoud Andra

09 Jul. 2023

A dat cu fixativ pe plasele de țânțari de la geamuri, iar a doua zi a observat ceva uimitor. E trucul verii, vei face și tu la fel

În sezonul cald, numărul insectelor care ne invadează locuința crește considerabil. Țânțarii și muștele sunt cele mai prezente în preajma casei în această perioadă și reușesc să își croiască drum în locuință, indiferent de barierele fizice și chimice. Ce se întâmplă dacă dai cu fixativ pe plasele de țânțari? Trucul care te va scăpa de o mare problemă.

De ce să dai cu fixativ pe plasele de țânțari

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri vara îl reprezintă înțepăturile de țânțari. Aceste insecte enervante pot transmite și o serie de boli, motiv pentru care este de dorit să le ții la distanță. Numărul lor crește vara, mai ales în zonele unde umiditatea este ridicată. Pentru a scăpa de țânțari, mulți oameni montează plase anti-insecte la geamuri.

Citește și: Alimentul care alungă țânțarii. Este aliatul ideal împotriva acestor insecte, cum trebuie să-l folosești de fapt

În ciuda barierelor fizice, aceste insecte găsesc o cale de a-și croi drum în locuință. Este suficient ca plasa să se deschidă accidental pentru câteva minute și țânțarii să intre în casă. În plus, unele insecte își croiesc drum chiar prin ochiurile plaselor sau pe lângă ele, în cazul în care acestea nu se închid bine.

Poți scăpa definitiv de această problemă, apelând la fixativ de păr. Dacă aplici banalul fixativ pe plasele de țânțari, aceste insecte vor fi ținute la distanță. Se știe că țânțarii sunt atrași de aromele dulci și de mirosurile florale. Fixativul este o combinație de produse chimice al căror miros îndepărtează aceste insecte. În plus, lasă o peliculă lipicioasă pe suprafața plaselor de țânțari și un gust amar, care va îndepărta aceste insecte.

Citește și: Trucul extraordinar care ține țânțarii la distanță fără să fii nevoit să închizi ferestrele. Ce trebuie să pui, de fapt, la toate geamurile din casă

Alte mirosuri care resping țânțarii

Și unele plante în ghiveci pot fi de mare ajutor în lupta împotriva țânțarilor. Le poți așeza fie pe pervazul exterior al geamurilor, fie pe balcon, pentru a îndepărta insectele. Menta și lavanda sunt cele mai cunoscute plante ale căror mirosuri îndepărtează nu doar țânțarii, ci și alte tipuri de insecte.

O altă plantă eficientă este citronella. Uleiul esențial al acesteia este prezent în numeroase produse anti-țânțari, dar poate fi aplicat și ca atare, pe piele, sau amestecat cu crema de corp. Pentru spațiile exterioare, poți cumpăra lumânări ambientale pe bază de citronella, pe care să le aprinzi mai ales seara, pentru a ține departe insectele.

Citește și: Trucul care ține țânțarii la distanță. Ce e bine să așezi în jurul ferestrelor. Metoda e de mare ajutor

Un alt miros care nu este deloc pe placul țânțarilor este cel de cocos. Vara, este util să folosești produse de spălare și de îngrijire a corpului pe bază de cocos. Săpunul, gelul de duș, crema de corp sau deodorantul care au în compoziție ulei de cocos sunt capabile să țină departe țânțarii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum și-a cunoscut Cătălin Nicolau soția
7.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *