Trucul care ține țânțarii la distanță. Ce e bine să așezi în jurul ferestrelor. Metoda e de mare ajutor

De ce ai nevoie pentru a scăpa de aceste insecte
Trucul care ține țânțarii la distanță. Ce e bine să așezi în jurul ferestrelor. Metoda e de mare ajutor

Țânțarii pot deveni foarte deranjanți în zilele de vară. În comerț există mai multe soluții care te ajută să te protejezi de ei, însă la fel de eficiente sunt și câteva plante. Ele reușesc să țină țânțarii la distanță dacă le așezi în apropiere de geamuri sau locul pe unde pot intra aceste mici insecte.

Cum să ții țânțarii la distanță. De ce sunt periculoase mușcăturile

Țânțarii își fac apariția încă de la începutul verii, mai exact din luna iunie. Chiar dacă sunt foarte mici, eu pot deveni foarte deranjanți. Femelele se hrănesc cu sângele mamiferelor, printre care și oamenii, iar în urmă lor pe piele rămân porțiuni înroșite și umflate care provoacă mâncărimi.

Mușcătura de țânțar în sine nu este problematică, însă din cauza faptului că ei se hrănesc cu sânge de la mai mulți oameni, pot transmite o mulțime de afecțiuni. Printre cele mai răspândite sunt: malaria, febra galbenă, febra Dengue, febra West Nile, encefalită virală, filarioză limfatică, infecția cu virusul Zika.

Cum să ții țânțarii la distanță și să eviți mușcăturile lor

Specialiștii au câteva sfaturi pentru a evita mușcăturile de țânțari. În primul rând este indicat să nu te îmbraci în culori aprinse. Poartă haine cu mâneci lungi și nu folosi parfumuri și deodorante cu arome puternice. De asemenea, evită să ai în zona casei recipiente care pot aduna apă de ploaie, robinete stricate, piscine gonflabile în care se adună apă de ploaie. Tunde regulat arbuștii și gazonul. Nu arunca resturi vegetale în curte.

Vezi și – Motivul pentru care unele persoane sunt înțepate mai des de țânțari. Explicația clară a specialiștilor

Există și plante care sunt de ajutor în această situație. Asigură-te că le ai în curte sau pe pervaz!

Lavanda – are un miros amețitor care alungă țânțarii. O poți folosi fie ca plantă decorativă în curte sau pe balcon sau o poți planta direct în curte. Pentru ca planta să se dezvolte are nevoie de umiditate crescută, așa că, după semănare este recomandat să pulverizezi apă pe sol.

Mușcate – le poți pune oriunde, pe balcon în ghivece, în curte sau la ferestre. Mirosul lor va ține țânțarii la distanță.

Lemongrass – reprezintă o altă plantă foarte utilă în lupta cu țânțarii. Poate fi plantată în curte sau în ghivece în jurul casei, fie în balcon, fie la ferestre.

Busuioc și rozmarin – aceste plante nu sunt utile doar pentru mâncare, ci și pentru a ține țânțarii la distanță.Plantează-le în ghivece amplasate pe pervazul ferestei sau chiar în curte.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *