Cum scapi rapid de celulită. Trucurile lui Cori Grămescu pentru un corp de invidiat

Provocarea femeilor în timpul verii: celulita
Cum scapi rapid de celulită. Trucurile lui Cori Grămescu pentru un corp de invidiat

Doamnele și domnișoarele își doresc să arate ca trase prin inel, mai ales vara. Însă nu toate au acest noroc, căci celulita încăpățânată le dă bătăi mari de cap, mai ales că nu este deloc ușor să scăpăm de ea sau să o ascundem.

Cele mai utile sfaturi pentru o piele fără celulită

În ajutorul nostru, al doamnelor, vine Cori Grămescu, cunoscut antrenor de fitness și nutriționist. Ea ne oferă cinci sfaturi prețioase de care ar trebui să ținem cont atunci când vine vorba de celulită și de expunerea noastră în costum de baie sau ținute care lasă picioarele și fesele la vedere.

În primul rând, trebuie să ne hidratăm foarte bine, mai exact să bem 2 litri și jumătate de apă pe zi. Acest lucru ne ajută să ne ținem departe de retenția de apă și de senzația de picioare umflate. Apoi trebuie să avem grijă la ce consumăm, mai exact la tipul de proteine. Trebuie să avem la fiecare masă o cantitate rezonabilă de proteine ușoare. Aici intră carnea de curcan, cea de pește și ouăle. Ideal ar fi să adăugăm și tofu pentru un tonus muscular și o piele fermă.

Sportule ste și el foarte important dacă vrem să nu avem celulită. Minim 30 de minute pe zi de mișcare, prin alternarea de exerciții pentru masa musculară cu programe cardio și sesiuni de streching fac minuni pentru pielea noastră. Musculatura va deveni mai fermă și ne vom ține sub control procentul de grăsime corporală.

Un alt secret pe care Cori Grămescu îl împărtășește cu femeile este necesitatea de a consuma fructe și legume portocalii ca morcovul, dovleacul, caisele, piersicile, mango și papaya. Acestea conțin vitamine necesare pielii, iar consumul constant al acestor alimente va oferi o imagine mult mai sănătoasă acesteia. Ultimul, dar nu cel din urmă sfat este să ne facem dușuri reci și sesiuni zilnice de periaj uscat. Aceste activități fac ca circulația sangvină să fie pusă în circulație, iar aspectul de coajă de portocală să se diminueze vizibil.

Ce este și cum apare celulita

Celulita este o afecțiune care nu este specifică doar femeilor cu surplus de greutate, însă 90% dintre reprezentantele sexului frumos se confruntă cu această problemă atât medicală, cât și estetică. Celulita poate apărea din cauza unor dezechilibre hormonale, a circulației sangvine deficitare, a retenției de apă și a acumulării de toxine în țesuturile adipoase. De asemenea, poate fi vorba și de o moștenire genetică nedorită. Sedentarismul, stresul sau unele alimente favorizează apariția și stagnarea celulitei.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *