Cum se aplică corect balsamul de păr. Multe persoane fac aceste greșeli

Ce greșeli trebuie să eviți când aplici balsamul pe păr.
Cum se aplică corect balsamul de păr. Multe persoane fac aceste greșeli

Pentru a avea un păr frumos și sănătos, șamponarea nu este suficientă. Balsamul are un rol esențial în rutina de îngrijire a părului și există anumite reguli care trebuie respectate de dragul unui păr sănătos.

Cum se aplică corect balsamul de păr și ce greșeli trebuie să eviți

Potrivit hairstyliștilor, există câteva greșeli comune pe care le fac femeile când aplică balsamul. Pentru că acest produs este metoda principală de a menține lungimile strălucitoare și hidratate, sigur vei dori să îl aplici corect. Având în vedere acest lucru, iată câteva lucruri pe care specialiștii nu le recomandă. Iată cum se aplică balsamul corect și ce greșeli trebuie evitate. Multe persoane fac aceste greșeli.

Îl aplici pe rădăcină

Rădăcinile părului nu au nevoie de niciun balsam, deoarece scalpul produce sebum, un ulei natural. În plus, rădăcinile au mult mai puține daune decât vârfurile firului de păr. Rădăcinile tsunt cea mai tânără și sănătoasă parte a firului de păr, spun specialiștii. Pentru a aplica balsamul corect, trebuie să fie distribuir doar vârfuri, concentrând atenția pe masarea ultimilor trei centimetri ai firului de păr. Această porțiune este cea mai veche și mai uscată parte.

Folosești o cantitate greșită

Dacă ai ieșit vreodată de la duș cu fire grase, probabil că ai folosit prea mult balsam. Dar este și posibil să folosești prea puțin produs. Dacă părul tău se simte îngreunat după ce l-ai uscat, ai folosit prea mult. Când părul încă se simte uscat și aspru, nu ai folosit suficient balsam. Cel mai bun mod de a-ți da seama care este cantitatea potrivită, este să aplici aproximativ două sferturi de produs și să pieptăni părul. Dacă poți plimba cu ușurință degetele prin păr, înseamnă că ai folosit suficient balsam. În cazul părului fin, s-ar putea să nu fie nevoie să folosești balsam de fiecare dată când te speli. Poți folosi un spray hidratant care nu va îngreuna părul. Apoi, o dată pe săptămână, oferă șuvițelor tale o hidratare adecvată la duș.

Îl lași să acționeze prea mult

O altă grșeală des întâlnită în utilizarea balsamului este să-l lași să acționeze prea mult. Citește recomandările de pe ambalaj și urmează instrucțiunile. Când lași balsamul prea mult timp, poate îngreuna părul sau îl poate face să pară uleios. Experții sunt de părere că, în mod ideal, balsamul trebuie lăsat pe păr până la maxim cinci minute.

Folosești produsul greșit

Formula potrivită este foarte importantă. Ingredientele cu silicon sunt de obicei folosite în balsamurile mai puțin costisitoare. Acestea păcălesc consumatorul să creadă că părul rămâne moale și sănătos, deoarece adaugă strălucire. Cu toate acestea, acest tip de ingrediente sunt artificiale și nu sunt bune pentru păr. În schimb, este recomandat să cauți produse care au în componență uleiuri naturale, cum ar fi jojoba, nucă de cocos sau argan. Un alt lucru de reținut? Dacă ai părul fin sau subțire, prea multe dintre aceste uleiuri pot contribui la îngrășarea părului. De aceea, este bine să te asiguri că utilizezi o cantitate mai mică atunci când aplici balsamul.

Citește și 7 greșeli de evitat în îngrijirea părului. Obiceiuri banale la care să renunți pentru ca podoaba capilară să arate ca în reclame

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.