Cum se curăță petele de menstruație. Metoda simplă care funcționează chiar și pentru petele mai vechi

Pentru doamnele care trec prin astfel de momente, trebuie să știe că există câteva modalități simple și rapide
Cum se curăță petele de menstruație. Metoda simplă care funcționează chiar și pentru petele mai vechi

Cum se curăță petele de menstruație, una dintre cele mai des întâlnite probleme din viața femeilor. Vorbim despre una dintre perioadele dificile ale lunii, ce provoacă un disconfort mare pentru majoritatea doamnelor și domnișoarelor. Există și posibilitatea să fiți nevoite să curățați sângele de pe haine și lenjeriile de pat, înainte ca petele să se fixeze prea bine în țesături. Iată mai jos câteva reguli esențiale.

Cum se curăță petele de menstruație, fără prea mult efort

Pentru doamnele care trec prin astfel de momente, trebuie să știe că există câteva modalități simple și rapide pentru a scăpa de petele roșii înainte ca acestea să vă distrugă alte perechi de chiloti sau alte cearceafuri.

Cum se curăță petele de menstruație
Cum se curăță petele de menstruație

Experta în curățenie, Jolie Kerr (autoarea cărții „My Boyfriend Barfed in My Handbag…and Other Things You Can’t Ask Martha”, a împărtășit pentru revista womenshealthmag.com câteva dintre trucurile ei preferate.

Pentru pete proaspete

Folosiți apa rece pe material. Băgați materialul pătat sub jet puternic de apă rece sau călduță, iar forța apei va dizolva rapid sângele de la sine. În cazul în care mai rămâne pata de sânge, dar mai puțin proeminentă, puteți folosi săpunul. Frecați pata cu săpun până se face multă spumă. Săpunul obișnuit de mâini sau săpunul lichid functionează foarte bine pe sânge, după cum explică Jolie Kerr.

Pentru pete mai vechi

Aici situația devine mai complicată, pentru că petele care au apucat să se usuce sunt mai greu de curățat. Aceste pete pot să vă strice țesăturile.

Acoperiți cu un prosop înmuiat în peroxid de hidrogen (apă oxigenată) direct pe pată, apoi clătiți bine cu apa, spune Jolie Kerr. Puneți în mașina de spalat, așa cum ați face-o în mod normal. Chiar daca nu spălați rufele decat peste cateva zile, pata ar trebui să dispară.

„Atentie: acest truc funcționează cel mai bine pe albituri sau pe lenjerii de culoare deschisă, deoarece apa oxigenată poate determina decolorarea țesșturilor, culoarea se estompează la fel cum se întâmplă în cazul înălbitorului”, explică Jolie.

Preparați un produs de curățare cu lucruri care exista deja în casa ta.

Este posibil să rămâneți fără anumite produse care vă sunt de folos pentru curățarea acestor petede pe haine. Dacă nu aveți în casă apă oxigenată sau alte produse de curățat, nu intrați în panică. Puteți apela la o variantă recomandată de Jolie Kerr.

„Zdrobiți câteva pastile de aspirină, combinați-le cu apă pentru a face o pasta, iar apoi aplicați asta pe pată. Trucul acesta va face o treabă bună în ceea ce privește îndepartarea petei. Un pachet de sare sau câteva linguri de bicarbonat de sodiu, de asemenea, funcționează în același mod”, a mai explicat Jolie.

Ce mai poți curăța cu bicarbonatul de sodiu

  • Bicarbonatul de sodiu nu numai că are capacitatea de a curăța petele de pe suprafețe, însă îndepărtează și mirosurile neplăcute
  • Preparați o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet și folosește-o pentru a curăța petele de pe covoare, apoi aspiră.
  • Puneți câte o lingură de bicarbonat de sodiu într-un săculeț din tifon, apoi introduceți fiecare săculeț în câte un pantof. Scăpați astfel de mirosul neplăcut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *