Cum se face drobul de miel. Reţeta pas cu pas

Află care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara rețeta de drob de miel pas cu pas.

Scris de: Dana Cazacu

08 Apr. 2022

Cum se face drobul de miel. Reţeta pas cu pas

Drobul de miel este o mâncare tradițională care se regăsește în multe dintre meniurile de Paște de la noi din țară. Majoritatea gospodinelor preferă să îl prepare în casă. Reprezintă unul dintre preparatele cu care sunt surprinși musafirii.

Rețetele pe bază de miel sunt populare în această perioadă a anului printre români, dar în timp ce o friptură de miel este mai ușor de făcut, rețeta de drob este puțin mai complicată. Iată cum se face drobul de miel și care este rețeta pas cu pas.

Cum se face drobul de miel. Ingredientele şi paşii pe care trebuie să îi urmezi

Se apropie Sfintele Sărbători Pascale, iar drobul de miel se numără printre bunătățile care vor umple mesele românilor, alături de pască, cozonac, sarmale și ouă roșii.

Cum se servește drobul de miel
Cum se servește drobul de miel

Drob de miel – cum se face pas cu pasNimic nu se compară cu gustul drobului de miel făcut în casă. Deoarece nu este un fel de mâncare care se gătește de foarte multe ori de-a lungul anului, iată rețeta pas cu pas despre cum se face drobul de miel, acasă.

Ingredientele necesare pentru rețeta de drob de miel

  • măruntaiele unui miel (aproximativ 500 g)
  • 2 ouă fierte
  • 2 ouă crude
  • 1 felie de pâine înmuiată în lapte
  • 1 legătură de ceapă de primăvară
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură de fenicul
  • 1 lingură de smântână
  • sare
  • piper
  • prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime)
  • ulei pentru ungerea tăvii.

Modul de preparare al drobului de miel

Timp de preparare al rețetei de drob de miel este de aproximativ o oră și jumătate, iar dificultatea  în ceea ce privește prepararea acestuia este una medie.

Se pregătesc măruntaiele de miel, care se spală foarte bine, se curăță, după care se fierb în apă cu un praf de sare. Se spumează și se lasă la fiert 15 minute. Se scurg și se răcesc, iar când s-au răcit, se toacă în mașina de tocat, împreună cu felia de pâine înmuiată în lapte. Se adaugă ouăle crude, smântâna, sarea și piperul, verdeața tocată și ceapa tocată mărunt (inclusiv partea verde, reprezentă de codițele de ceapă). Se amestecă totul bine, cu ajutorul unei linguri de preferat din lemn.

Drob de miel – pas cu pas

Între timp, se pregătește tava. Pentru a coace drobul de miel de obicei, se folosește o tavă pentru cuptor, care va fi unsă cu ulei. Se spală prapura de miel, membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime și se așază în tavă, cu grijă, ca ceasta să îi acoperă și marginile, astfel încât conținutul amestecat să fie acoperit în întregime.

Se adaugă jumătate din conținutul pregătit anterior, apoi în mijloc se pun cele două ouă fierte, fie tăiate în două, fie în patru. Se pune restul de amestec, se nivelează cu ajutorul dosului unei linguri și se întorc marginile foii de prapură peste amestec.

Modul de coacere a drobului de miel

Se încălzește cuptorul în prealabil, apoi se pune tava cu drob de miel la copt. Se ține la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până când se va rumeni și va prinde o culoare frumoasă și apetisantă.

Se lasă să se răcească drobul de miel în tavă, pentru a nu se sfărâma atunci când este scos sau tăiat. Se servește ca aperitiv, tăiat felii, alături de ceapă verde și ridichi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
7.5 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *