Cum se folosește corect retinolul. Multe persoane fac greșeala aceasta VIDEO EXCLUSIV

Care este diferența dintre retinol și retinoizi
Cum se folosește corect retinolul. Multe persoane fac greșeala aceasta VIDEO EXCLUSIV

Multe persoane includ retinolul în rutina de îngrijire a tenului, însă există anumite reguli în folosirea lui! Diana Baicu a explicat la Ego Life când și cum trebuie introdus retinolul în rutină, dar și care este cea mai importantă indicație după aplicarea acestuia.

Ce este retinolul?

Retinolul este un derivat al vitaminei A, care oferă o serie de beneficii pentru piele. Este folosit pentru tratarea acneei și a altor imperfecțiuni ale tenului. Retinolul combate problemele care apar atât la suprafața pielii, cât și un profunzimea acesteia, chiar și ridurile fine, petele, cuperoza sau acneea.

Cum se folosește corect retinolul

Diana Baicu a declarat că în primul rând retinolul ar trebui introdus cu tonnere. Ulterior, dacă tenul reacționează bine, pot fi întroduși retinoizii în cazul persoanelor tinere și retinolul în cazul persoanelor mai în vârstă. Mai întâi se folosește o dată la două sau trei zile, ulterior, în funcție de reacția tenului, retinolul poate fi introdus mereu în rutină.

“Retinolul trebuie introdus corect, în funcție de tipul nostru de ten, de vârstă și de condiția tenului nostru. În ultima vreme au apărut tonnere cu retinol, ăsta ar putea să fie un prim pas ca să ne obișnuim tenul. Aceste tonnere se aplică pe o dischetă și ne curățăm fața cu ele. După aceea, dacă vrem să introducem retinolul în concentrație mare, există retinoizi și există retinol… Ar fi recomandat în special când suntem tinere să folosim retinoizi. Începem cu o concentrație mică, aplică o dată la două zile, la trei zile, asta recomand. Vedem cum arată tenul nostru, să ne asigurăm că nu ne irităm și după aceea putem să trecem să îl aplicăm pe ten mereu. Dar în funcție și de rezultatul pe care ni-l dorim. Da, dacă avem acnee sau avem anumite imperfecțiuni pe care vrem să le tratăm, da, apelăm la retinol”, a spus Diana Baicu la Ego Life.

De ce trebuie să ții cont neapărat atunci când folosești retinol

Diana Baicu a subliniat faptul că imediat după aplicarea retinolului este foarte importantă protecția solară. În caz contrar, pe ten ar putea apărea pete sau alte probleme inestetice.

“Ceea ce trebuie să ținem cont este faptul că în momentul în care am aplicat retinol pe față noi trebuie să ne tratăm tenul ca pe un ten sensibil. Și trebuie să fim foarte atenți la protecția solară. Retinolul, spun aici de concentrații mari nu dacă aplicăm un tonner și atâta tot, vine întotdeauna la pachet cu protecție solară. Am aplicat retinol, protecția solară trebuie să fie sfântă, pentru că altfel o să ne trezim cu hiperpigmentare, cu alte inestetisme la nivelul tenului și nu ne dorim asta”, a mai explicat specialistul.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică. Poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *