Cum se păstrează corect bananele. Greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu se înnegri

De acum înainte nu vei mai arunca la gunoi bananele coapte atât de repede
Cum se păstrează corect bananele. Greșeala pe care trebuie să o eviți pentru a nu se înnegri

Bananele sunt renumite pentru că se transformă în maro la doar câteva zile după ce le aducem acasă de la supermarket. Vrei să știi cum să le păstrezi cât mai mult timp? Chiar și până la două săptămâni? Îți spunem mai jos un truc simplu.

Ce trebuie să faci pentru a păstra bananele proaspete mai mult timp

Dacă ai fost vreodată la supermarket și ai cumpărat o grămadă de banane, atunci știi cât de repede par să treacă de la verzi și necoapte la maro și moi în doar câteva zile. Dacă nu le consumi suficient de repede, pare că nu trece mult timp până când va trebui să le arunci arunci la gunoi.

De acum înainte nu vei mai arunca la gunoi bananele coapte atât de repede, deoarece există trucuri inteligente de depozitare de care poți profita pentru a păstra aceste fructe proaspete timp de până la 16 zile.

Un lucru pe care nu ar trebui să îl faci niciodată dacă vrei ca bananele să rămână proaspete este să le păstrezi într-o pungă de plastic, deoarece acest lucru nu va face decât să le facă să se coacă mai repede. La fel ca multe fructe, bananele produc gaz etilenă, iar dacă rămân într-o pungă sigilată, acest gaz se va acumula și va coace bananele mai repede decât dacă ar fi lăsate să respire în afara pungii.

Cum se păstrează corect bananele. „Orice loc prea cald va accelera procesul de coacere”

Potrivit lui Tash Blythe, expert în igienă alimentară, locul în care păstrezi bananele face, de asemenea, o mare diferență deoarece acestea trebuie ținute departe de alte fructe și departe de zonele calde din bucătărie.

„Bananele trebuie păstrate undeva la temperatura camerei și departe de orice umiditate, de lumina soarelui și de temperaturi prea ridicate în timpul coacerii. Orice loc prea cald va accelera procesul de coacere, așa că evitați să le țineți în apropierea cuptoarelor sau a aparatelor calde”, spune specialistul.

Citește și – De ce bananele sunt mereu proaspete în supermarketuri. Trucul folosit pentru ca acestea să nu se strice săptămâni la rând

Tot ea mai spune că separarea bananelor din ciorchine poate ajuta la prelungirea vieții lor, precum și învelirea doar a tulpinii fiecărei banane în folie alimentară deoarece de aici se eliberează gazul.

„Gazul de etilenă este eliberat din tulpina bananei, așa că, pentru a încetini impactul gazului și a evita ca acestea să se coacă prea repede, puteți înveli tulpinile într-o folie de plastic sau în folie alimentară. Acest lucru reduce cantitatea de gaz care va putea să se deplaseze în josul fructului și, prin urmare, le permite să rămână mai proaspete pentru mai mult timp”, a mai spus specialistul,  potrivit mirror.co.uk.

Ce să faci cu bananele când sunt bine coapte

Ulterior, odată ce fructele s-au copt la perfecție, le poți pune în frigider pentru a le face să reziste mai mult timp. Tash Blythe a afirmat că, dacă sunt urmați toți acești pași, bananele se pot păstra peste două săptămâni.

„Aceste banane ar putea rezista până la 16 zile – din nou, nu vă lăsați descurajați de coaja maro sau prea coaptă a bananelor, deoarece fructele din interior ar trebui să rămână proaspete”, a spus ea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *