Cum se pilesc, de fapt, unghiile. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Folosește aceste informații

Scris de: Oana Matei

16 Sep. 2023

Cum se pilesc, de fapt, unghiile. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Pilirea unghiilor în mod greșit poate duce la probleme și daune pe termen lung. Pilele pentru unghii sunt un instrument obișnuit în rutina de îngrijire a mâinilor și picioarelor, însă multe persoane nu știu cum să le folosească corect, ceea ce poate duce la unghii fragile chiar și boli ale unghiilor.

Pilește-ți unghiile în mod corect

Iată cum se pilesc, de fapt, unghiile și care sunt cele mai bune practici pentru a avea unghii sănătoase și frumoase:

1. Alegeți pilă potrivită

Există multe tipuri diferite de pile pentru unghii, iar fiecare dintre ele are o utilizare specifică. O greșeală frecventă este utilizarea unei pile prea abrazive sau dure. O pilă prea dură poate deteriora stratul protector natural al unghiei, ceea ce duce la fragilitate și la unghii casante. Este recomandat să folosim o pilă cu granulație fină sau medie, care să fie suficient de blândă pentru a nu afecta stratul protector al unghiei, dar să șlefuiește eficient marginile și suprafața lor.

2. Piliți unghiile într-o singură direcție

Este important să piliți unghiile într-o singură direcție (preferabil dinspre centru către margini) decât a le pili înainte și înapoi, ceea ce poate rupe sau deteriora unghia. De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu piliți unghiile prea adânc, mai ales în colțurile unghiilor.

3. Nu piliți unghiile în exces

Evitați să piliți prea mult din unghii. Dacă pilim prea mult, putem slăbi unghia și o putem expune la riscul de rupere și fisuri. Este recomandat să păstrăm o formă naturală a unghiei, fără a o scurta prea mult sau a o pili în exces.

4. Pilirea se face pe unghii uscate

Este, de asemenea, important să evităm pilirea unghiilor pe suprafețe umede sau abrazive. Unghiile au tendința de a fi mai fragile și mai vulnerabile la rupere atunci când sunt ude. Prin urmare, este mai bine să le pilim atunci când sunt complet uscate și să le ținem pe o suprafață stabilă și netedă. De asemenea, este recomandat să pilim unghiile înainte de a le înmuia în apă caldă sau de a face baie, pentru a evita deteriorarea ulterioară.

5. Hidratați-vă și mențineți unghiile curate

Este important să vă hidratați mâinile și unghiile în mod regulat. Încercați să folosiți o cremă hidratantă care este potrivită pentru pielea mâinilor și încercați să evitați contactul cu substanțe care pot fi dăunătoare pentru unghii, precum detergentul sau săpunul.

Reguli simple de îngrijire a unghiilor

O manichiură îngrijită este esențială pentru a avea un aspect plăcut al mâinilor. Iată câteva sfaturi despre cum să obții o manichiură impecabilă:

Tăierea unghiilor

Înainte de a începe manichiura, este important să vă îngrijiți unghiile. Tăiați vârfurile unghiilor și formați-le cu o pilă. De asemenea, îndepărtați cuticulele în mod delicat și hidratați-vă mâinile și unghiile cu cremă sau ulei special pentru unghii.

Aplicarea bazei de unghii

Baza de unghii este esențială pentru a proteja unghiile înainte de aplicarea lacului de unghii. Asigurați-vă că baza este complet uscată înainte de a aplica lacul de unghii.

Alegerea culorii de lac de unghii

Alegerea culorii lacului de unghii este o parte importantă a procesului de manichiură. În general, culorile neutre și subtile, cum ar fi tonurile de roz și beige, sunt cele mai potrivite pentru un aspect elegant. Dar atunci când este nevoie de un plus de culoare, puteți opta pentru tonuri de roșu clasic, mov sau albastru electric.

 Aplicarea lacului de unghii

Începeți întotdeauna aplicarea lacului de unghii din mijlocul unghiei, lăsând câteva milimetri spre cuticulă și marginile laterale pentru a evita petele sau excesul de lac de unghii pe degete. Aplicați două straturi subțiri de lac de unghii, lăsând fiecare strat să se usuce complet înainte de a aplica celălalt strat. Evitați să aplicați prea mult lac de unghii pentru a preveni straturile groase și inestetice.

Vezi și Ingredientul din bucătărie care întinerește pielea. Elimină ridurile și redă strălucirea tenului

Top coat-ul

Top coat-ul este important pentru a proteja lacul de unghii și pentru a conferi strălucire și rezistență mai mare. Aplicați top coat-ul la fel ca și lacul de unghii și așteptați să se usuce complet.

Îngrijirea manichiurii

Păstrați manichiura îngrijită și curată prin aplicarea unui ulei sau creme hidratante pentru mâini și unghii, zilnic. Folosiți mănuși de protecție pentru activitățile care ar putea deteriora manichiura, cum ar fi spălarea excesivă, activitățile casnice intense sau folosirea uneltele în aplicarea unor materiale grele.

Vezi și Alimentul care îți șterge ridurile de pe chip. Redă luminozitatea și frumusețea tenului, cum se folosește, de fapt

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *