Cum se sărează corect cartofii prăjiți. Toate gospodinele fac această greșeală - Ego.ro

Cum se sărează corect cartofii prăjiți. Toate gospodinele fac această greșeală

Dacă vrei să faci cei mai buni cartofi prăjiți trebuie să ții cont de câteva reguli
Cum se sărează corect cartofii prăjiți. Toate gospodinele fac această greșeală

Există o mulțime de trucuri pe care gospodinele de folosesc atunci când pregătesc cartofi prăjiți. Pentru a fi crocanți, sărați suficient, e nevoie să ținem cont de câteva reguli simple, dar pe care le omitem de cele mai multe ori.

Cum se sărează corect cartofii prăjiți

Dacă până acum făceai greșeala să pui sare înainte de a prăji cartofii, e timpul să te oprești. Când faci asta, sarea nu face altceva decât să strângă toată apa de pe suprafața cartofilor, iar aceștia nu se vor prăji corect. Sarea se pune la final, după ce cartofii sunt puși pe o hârtie absorbantă.

Nu te zgârci atunci când pui ulei

Pentru a obține cartofi prăjiți așa cum trebuie este nevoie să pui mult ulei. De asemenea, este indicat ca uleiul să fie încins atunci când pui cartofii, astfel se va forma crusta și va sigila cartofii, împiedicând să fie impregnați cu ulei.

Mare grijă la tigaia pe care o folosești pentru cartofi prăjiți

Cele mai bune tigăi pentru prăjit cartofi sunt, conform aceitesalbert.com, sunt cele din fier, așa cum foloseau bunicile noastre acum mulți ani. Fierul are proprietatea de a menține temperatura uleiului constantă.

Nu tăia cartofii prea subțiri

Pentru cartofi prăjiți crocanți nu e nevoie să îi tai prea subțiri. Ideal ar fi să fie tăiați bastonașe, la aproape aceeași dimensiune pentru a se prăji toți la fel. Astfel vei obține cele două texturi: delicat și crocant.

Nu pune niciodată capac peste cartofi

Să pui capac peste cartofi atunci când se prăjesc reprezintă o mare greșeală. În acest fel de eliberează o mulțime de vapori de apă și în loc de cartofi crocanți vor fi bastoane înmuiate în ulei.

Usucă bine cartofii înainte de a-i pune în uleiul încins

Asigură-te că apa nu a rămas pe cartofi înainte de a-i pune la prăjit. Îi poți șterge cu un șervețel absorbant. Acest lucru e necesar pentru a evita “explozia” din momentul în care pui cartofii în uleiul încins.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
9.3 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *