Cum se spală corect hainele bebelușilor la mașina de spălat. Această greșeală poate irita pielea copiilor

Sfaturi pentru îngrijirea bebelușului

Scris de: Oana Matei

25 Apr. 2023

Cum se spală corect hainele bebelușilor la mașina de spălat. Această greșeală poate irita pielea copiilor

Este important să aveți grijă de pielea bebelușului, care este mai sensibilă și mai fragilă . Pentru aceasta, spălatul hainelor necesită anumite măsuri de precauție, pentru a evita orice forma de agresiune. Pielea sugarului este extrem de sensibilă. Dermul nu este încă suficient dezvoltat pentru a asigura protecția pielii bebelușului.

7 Sfaturi pentru a spăla corect hainele bebelușului

Sistemul său imunitar este în curs de dezvoltare, ceea ce înseamnă că hainele bebelușului trebuie curățate corespunzător. Totodată, tot ce intra in contact cu pielea bebelușului trebuie testat dermatologic și hipoalergenic. Să vedem care este modul corect de a spăla hainele pentru bebeluși.

1.Spălați hainele bebelușului înainte de prima utilizare

Hainele pentru bebeluși trebuie spălate înainte de a fi purtate pe copil. Condițiile de producție, precum și depozitarea în magazine, necesită o spălare temeinică înainte de a intra în contact cu pielea bebelușului. Citiți etichetele cu instrucțiunile de spălare, pentru a ști la ce temperatură ar trebui să spălați fiecare articol de îmbrăcăminte. Apoi scoateți aceste etichete de pe hainele pentru bebeluși, astfel încât să nu deranjeze copilul.

2.Spălați hainele bebelușului separat de hainele restului familiei

În primele câteva luni, este bine ca hainele bebelușilor să fie spălate separat față de cele ale restului familiei. Bacteriile și microorganismele rezistente în urma spălării, inofensive pentru adult, pot afecta pielea sensibilă a bebelușilor. Procesul poate părea obositor și consumator de timp, dar hainele pentru bebeluși au nevoie de îngrijire specială.

3.Alegeți un detergent special pentru hainele bebelușului

Dermul, cel mai gros strat al pielii, constituie o barieră naturală împotriva agresiunilor zilnice. La copiii mici, această barieră nu este încă suficient de groasă pentru a le proteja pielea. Prin urmare, este recomandabil să alegeți cu atenție detergentul pentru copii.

Fie că este vorba de detergent lichid, pudră sau capsule, alegeți un detergent blând care nu conține fosfați și alergeni, testat dermatologic și clasificat ca hipoalergenic. Nu este nevoie să adăugați balsam de rufe, dar dacă vreți să folosiți, alegeți un balsam special pentru copii, fără alergeni.

4. Folosiți cantitatea potrivită de detergent

O greșeală, des întâlnită, atunci când spălați hainele pentru bebeluși, este folosirea unei cantități mai mari de detergent decât este necesar. Acest lucru are drept consecință că hainele nu sunt spălate bine, drept urmare reziduurile de la detergent sunt prinse în fibrele lor. Prin urmare, o cantitate mai mare de detergent nu asigură o curățare mai bună a hainelor pentru bebeluși. 

5.Spălați hainele la temperatura recomandată

Desigur, este esențial să adaptați temperatura de spălare la tipul de rufe . Prosoapele, lenjeria de pat, bavetele și prosoapele de baie pot fi curățate la 90°C. Lenjeria pentru bebeluși, cum ar fi body-urile sau maieuri, poate fi spălată la mașină la 60°C. Mai mult, alegeți lenjeria intimă din bumbac 100%, pentru a proteja mai mult pielea bebelușului.

În ceea ce privește alte haine, precum pijamale, rochii, tricouri sau pantaloni, este mai bine să alegeți un ciclu la 30 sau 40 ° C, pentru a nu se deteriora. Pentru articolele de îmbrăcăminte delicate, în special cele din lână, este indicat să le spălați manual sau să selectați un ciclu de mașină la rece. Consultați eticheta de pe îmbrăcăminte pentru a afla ce opțiune să alegeți.

Vezi și La ce oră facem baie bebelușului pentru un somn liniștit. Sfaturi și recomandări importante

6. Uscarea și sterilizarea hainelor pentru bebeluș

Uscarea completă a hainelor pentru bebeluși este necesară deoarece in caz contrar, umezeala care rămâne în haine este prinsă in fibre permițând dezvoltarea bacteriilor. Hainele pentru bebeluș pot fi sterilizate prin utilizarea fierului de călcat.

7. Spălați frecvent jucăriile bebelușului

O atenție deosebită trebuie acordată jucăriilor bebelușului. Jucăriile sunt un mediu propice pentru germeni. Adesea, jucăriile sunt aruncate pe podea, molfăite cu nesaț de bebeluși sau ”plimbate” prin parc, din acest motiv este necesară igienizarea lor frecventă.

De asemenea,  imediat după ce ați cumpărat o jucărie de pluș, spălați-o în mașina de spălat, cu puțin detergent ușor. Jucăriile textile pot fi curățate, separat de haine, prin spălarea în mașina de rufe., Alternativ, jucăriile nelavabile se pot curăța cu o soluție din oțet cu apă. Jucăriile din plastic se spală cu săpun sau detergent antibacterian și apă fierbinte.

Vezi șiCe temperatură trebuie să aibă apa pentru baia bebelușului. Metoda prin care poți verifica

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *