Cât balsam trebuie să pui în mașina de spălat la 4 kilograme de rufe. Multe gospodine greșesc, de asta hainele capătă miros urât

Reguli pentru folosirea balsamului de rufe
Cât balsam trebuie să pui în mașina de spălat la 4 kilograme de rufe. Multe gospodine greșesc, de asta hainele capătă miros urât

Balsamul de rufe este folosit de orice gospodină căci acesta oferă hainelor un parfum deosebit. Știai însă că trebuie folosit într-un anumit fel? Află de mai jos cum să folosești corect balsamul de rufe și ce cantitate trebuie să utilizezi.

Cum să folosești corect balsamul de rufe

Una dintre cele mai întâlnite greșeli în utilizarea balsamului de rufe este catitatea prea mare. În acest caz, acesta poate impedica clătirea completă a hainelor la finalul ciclului de spălare.

Există și câteva materiale pentru care nu ar trebui folosit balsamul de rufe. Tuturor le place ca prosoapele să miroasă bine, însă, spun specialiștii, balsamul va face prosoapele să nu mai absoarbă atât de bine ca înainte. De asemenea, articolele vestimentare din spandex, microfibre sau elastan se deteriorează mai repede dacă sunt spălate cu balsam.

Balsamul are rol de a proteja fibra țesăturii care se deteriorează prin frecare, atât în cadrul procesului de spălare, cât și în cel de clătire. Hainele spălate cu balsam sunt mai moi la atingere și se usucă mai repede. În plus, miros mai bine decât cele spălate doar cu detergent.

Cum să alegi balsamul de rufe

Este foarte important ca balsamul de rufe să fie de o calitate superioară. De asemenea, să aibă miros plăcut și care să păstreze țesăturile catifelate cât mai mult timp. Într-adevăr, un astfel de produs este mai scump, însă este și foarte concentrat și din acest motiv vei folosi o doză mai mică la un ciclu de spălare.

Citește și – Ce să adaugi în mașina de spălat, pe lângă detergentul de rufe. Sporește puterea de curățare

Ce cantitate de balsam de rufe să folosești

Întotdeauna folosește capacul recipientului sau alt recipient de dozare pe care ți-l oferă producătorul. Acesta trebuie turnat în compartimentul destinat lui în mașina de spălat. Pentru patru kilograme de rufe nu ai nevoie de mai mult de 35 de ml de balsam. Cantitatea pe care o adaugi în mașina de spălat depinde de numărul kilogramelor de haine pe care le pui în mașină.

Este foarte important să mai știi că balsamul de rufe este un produs realizat dintr-un amestec de compuși chimici, mulți dintre ei cu potențial toxic destul de mare. Din acest motiv este contraindicat să îl folosești la hainele sau așternuturile bebelușilor și ale copiilor mici.

Unele gospodine sunt de părere că balsamul de rufe ar trebui utilizat o dată la două, trei spălări, și nu după fiecare spălare, pentru a-i limita efectele negative. Acesta poate produce alergii și ar trebui testat înainte de utilizare. Dacă mirosul este unul puternic sau pe care nu îl tolerezi foarte bine poate produce dureri de cap și chiar migrene.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.4 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *