Ce să adaugi în mașina de spălat, pe lângă detergentul de rufe. Sporește puterea de curățare

Așa vei avea haine impecabile și parfumate

Scris de: Daoud Andra

08 Mar. 2023

Ce să adaugi în mașina de spălat, pe lângă detergentul de rufe. Sporește puterea de curățare

Pentru ca rufele să aibă un aspect impecabil și un miros proaspăt atunci când le scoți din mașina de spălat, poți apela la anumite trucuri. Detergentul de rufe și balsamul pot să nu fie suficiente pentru o curățare temeinică. Iată ce să adaugi în mașina de spălat, pentru rufe perfect curate și parfumate!

Ingrediente naturale pe care să le adaugi în mașina de spălat

Hainele albe își pot pierde aspectul impecabil, în urma spălărilor repetate. Din cauza apei dure și a petelor care se acumulează în timp, rufele ajung să nu mai aibă strălucirea pe care o aveau la început. Pentru a le reda prospețimea, poți folosi ingrediente naturale și ieftine, pe care să le adaugi în mașina de spălat, pe lângă detergent.

Citește și: Trucuri pentru ca hainele să arate impecabil după ce le scoți din mașina de spălat. Ce trebuie neapărat să adaugi când le speli

Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient universal ajută la eliminarea mirosului urât din haine, dar și din mașina de spălat. Pune o lingură de bicarbonat în sertarul pentru detergent, împreună cu acesta, și setează programul obișnuit de spălare.

Ce să adaugi în mașina de spălat, pe lângă detergentul de rufe
Bicarbonatul de sodiu face minuni atunci când este amestecat cu detergentul

Apă de gură

Alcoolul din compoziția apei de gură poate elimina eficient mirosul neplăcut din țesături. Atunci când speli prosoape, lenjerii de pat sau alte tipuri de țesături, adaugă o ceașcă de apă de gură înaintea programului de clătire.

Citește și: De ce să pui un burete în mașina de spălat rufe. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

Oțet

Acest ingredient elimină eficient urmele de detergent care rămân pe haine. Înaintea ultimului ciclu de clătire, adaugă o jumătate de cană de oțet diluat cu apă în compartimentul pentru balsam. Nu îți face griji în privința mirosului, acesta se va evapora atunci când hainele se usucă.

Ulei esențial

În loc de balsam, poți pune câteva picături de ulei esențial diluat în apă, în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat. Astfel, hainele tale vor avea un parfum natural plăcut și proaspăt după fiecare spălare. Poți alege orice aromă îți place sau poți combina mai multe uleiuri. Ai grijă însă pentru că unele tipuri de ulei esențial pot păta țesătura. Folosește acest truc mai degrabă la așternuturi de pat și prosoape decât la haine.

Citește și: Ce haine nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat. Riști să rămâi fără ele

De ce să pui un șervețel umed în mașina de spălat

Pe lângă ingredientele pe care le adaugi în compartimentul pentru detergent pentru a spori puterea de curățare, poți pune un șervețel umed în cuva mașinii de spălat. Acesta adună eficient părul de pe haine și scamele în timpul spălării. Este eficient mai ales dacă ai animale care lasă păr. În acest fel, firele de păr vor fi adunate și nu vor rămâne pe haine, dar nu vor ajunge nici în componentele mașinii de spălat.

Același efect îl are și un burete de vase, adăugat în cuva mașinii, printre haine. Dacă șervețelul umed este de unică folosință, buretele poate fi curățat și refolosit la următoarele spălări. Ai grijă să alegi un burete care are atât o parte moale, cât și una abrazivă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *