Cum se spală corect lenjeria de pat. Multe persoane procedează greșit. Așa nu se deteriorează

Ce temperatură trebuie să setezi

Scris de: Daoud Andra

15 Feb. 2024

Cum se spală corect lenjeria de pat. Multe persoane procedează greșit. Așa nu se deteriorează

Patul este locul în care petrecem 6-8 ore pe noapte. Atunci când vine vorba despre așternutul de pat, multe persoane procedează greșit și fie nu schimbă lenjeria cât de des ar trebui, fie nu o spală cum trebuie. Cum se spală corect lenjeria de pat, pentru a o curăța în profunzime, fără să deteriorezi materialul.

Cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat

Așternuturile de pat și prosoapele de baie se numără printre articolele din gospodărie care se murdăresc cel mai repede. Chiar dacă nu au pete vizibile, acestea adună o mulțime de microbi și trebuie să fie schimbate frecvent. În ceea ce privește lenjeria, multe persoane o schimbă o dată la două săptămâni, însă ideal ar fi să o schimbăm săptămânal.

Transpirația, pielea moartă, acarienii și murdăria de pe firele de păr fac ca lenjeria să acumuleze microbi în fiecare noapte, chiar dacă facem baie înainte de a ne așeza în pat. Astfel, așternutul de pat ar trebui să fie înlocuit cu altul curat după o săptămână. Dacă nu schimbi lenjeria cu totul, ai grijă să înlocuiești măcar fețete de pernă, o dată la câteva zile.

Citește și: Ce să presari pe lenjeria de pat înainte de a o băga la spălat. Cel mai important ingredient cu beneficii ascunse

Nu mai folosi balsam cand speli lenjeria de pat si prosoapele
Lenjeria de pat ar trebui să fie schimbată săptămânal

Cum se spală corect lenjeria de pat

Când vine vorba despre spălarea lenjeriei de pat, la fel ca la toate articolele vestimentare, trebuie să ții cont de materialul din care este făcută. Este ideal să alegi lenjerii din bumbac, care pot fi spălate la temperaturi înalte, fără să se deterioreze. Dacă ai lenjerii din materiale sintetice sau din mătase, acestea nu pot fi spălate la temperaturi mai mari de 30-40 de grade Celsius.

Citește și: Ce poți să faci dacă lenjeria de pat miroase urât. Trucuri și sfaturi eficiente pentru a-i reda prospețimea

Lenjeria din bumbac este recomandat să se spele la 60 de grade, pentru a elimina complet microbii și pentru a o curăța în profunzime. Nu seta temperaturi prea ridicate, cum ar fi 90 de grade, pentru că, în timp, poți deteriora lenjeria. Chiar dacă este din bumbac 100%, apa fierbinte duce la decolorarea materialului și la deteriorarea țesăturilor. Astfel, lenjeria nu va mai putea fi folosită mult timp.

Dacă materialul nu se pretează la o fi spălat la temperaturi ridicate, spală lenjeria conform instrucțiunilor de pe etichetă, iar după ce se usucă, este recomandat să calci așternuturile de pat. În acest fel, vei elimina microbii care nu au dispărut la spălat.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *