Cum și-a făcut apariția Carmen Iohannis, de Ziua Marinei. A atras toate privirile cu această ținută

Prima Doamnă nu se dezice de la aparițiile ravisante

Astăzi, 15 august, se sărbătorește Ziua Marinei. De mai bine de o lună, pregătirile pentru această zi au fost în desfășurare. Azi, la malul Mării Negre oficialități din MApN, Guvern, alături de Klaus Iohannis și soția sa, au luat parte la festivitățile de celebrare a acestei date. Și cum era de așteptat și ca de fiecare dată, Carmen Iohannis a atras toate privirile cu apariția sa de senzație.

Carmen Iohannis, apariție incredibilă de Ziua Marinei

În această dimineață au avut loc evenimentele oficiale de deschidere a sărbătorii Marinei Române, în prezența oficialităților statului român, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, care a avut o apariție incredibilă de Ziua Marinei, așa cum era și de așteptat de la Prima Doamnă a țării. Aceasta a apărut la eveniment îmbrăcată într-o rochie albă cu mânecă scurtă și guler negru, având în jurul taliei o curea tot neagră, iar în picioare o pereche de sandale deschise.

Fără a avea alte elemente de accesorizare, rochia a părut una simplă, dar elegantă. A fost, însă, o ocazie în care ar fi putut să îți etaleze alte ținute, mult mai spectaculoase, din garderobă. Chiar și așa, Carmen Iohannis a atras multe priviri, fiind o apariție de senzație în sine.

Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare foarte cunoscută creștinătății, ce este prăznuită an de an, la 15 august. Totuși, mulți nu știu de ce această sărbătoare este dedicată și marinarilor români.

În urmă cu 121 de ani, mai exact în 1902, autoritățile de atunci au luat decizia de a introduce în calendarul sărbătorilor data de 15 august ca fiind ziua în care Marina Română să-și sărbătorească existența. La acel moment, Marina Română, atât cea militară, cât și civilă, era încă la începuturile activității.

La prima sa sărbătoare, de acum 121 de ani, participa ministrul de război, Dimitrie A. Sturdza, iar celebrul Crucișător „Elisabeta” era cel carea avea să tragă primele salve de tun în cinstea Zilei Marinei Românești, în Portul Constanța. Odată cu venirea comuniștilor, mai exact din 1953 și, ulterior, din 1960, Ziua Marinei avea să fie celebrată în prima zi de duminică a lunii august, dar din 2004, printr-o nouă lege, se restabilea data de 15 august ca fiind Ziua Marinei.

Întâlnire secretă între președinte și premier

Potrivit unor informații, președintele Klaus Iohannis l-ar fi convocat pe Marcel Ciolacu la o întâlnire între patru ochi, chiar în acedastă dimineață, înainte de evenimentul pentru Ziua Marinei. Sursele politice spun că discuțiile ar fi fost pe tema PNRR, precum și pe marginea deciziilor anunțate de premier, referitoare la majorarea unor taxe și impozite și celelalte măsuri sociale.

Deși niciunul dintre politicieni nu a dat declarații pe marginea acestei presupuse întâlniri, în deschiderea ceremoniilor cu ocazia Zilei Marinei, au vorbit atât Klaus Iohannis, cât și Marcel Ciolacu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
3 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *