Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște 2024. Prognoza meteo pentru luna mai

Iată prognoza meteo pentru 1 Mai și Paște 2024!
Cum va fi vremea de 1 Mai și Paște 2024. Prognoza meteo pentru luna mai

Luna mai se apropie cu pași repezi și mulți români o așteaptă cu nerăbdare, iar asta pentru că și-au programat mini-vacanțe de 1 Mai și Paște. Însă, cum va fi vremea în acea perioadă? Din păcate, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) nu vin cu vești prea bune. Iată prognoza meteo pentru cea de-a cincea lună a anului!

Prognoza meteo pentru 1 Mai și Paște

În prima jumătate a lunii aprilie, soarele și-a făcut prezența în România, iar temperaturile ridicate ne-au bucurat. Însă, acum toată lumea e curioasă să afle cum va fi vremea de 1 Mai și Paște.

Ei bine, din păcate, experții de la ANM anunță o răcire bruscă a vremii. Află, din rândurile de mai jos, ce temperaturi se vor înregistra în perioada sărbătorilor pascale.

Ce temperaturi vom avea în primele zile ale lunii mai

Recent, meteorologii au realizat prognoza meteo pentru prima săptămână a lunii mai. Conform acestora, vremea va fi, în general, stabilă, cu valori maxime ce se vor încadra între 20 și 23 de grade Celsius.

Regimul pluviometric se va situa ușor peste medie. Cerul va fi parțial acoperit cu nori, mai ales spre seară, dar nu sunt anunțate ploi pe teritoriul României.

Citește și Cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai și Paște. ANM nu are vești tocmai bune, la ce să ne așteptăm de sărbătorile pascale!

Anunțul directorului general ANM

Elena Mateescu, directorul general ANM, a precizat că, în noaptea de Înviere, temperaturile vor scădea până la 12 grade Celsius. De asemenea, vântul va sufla slab, cu până la 10 km/oră.

Ulterior, valorile vor crește treptat în jumătatea lunii mai. Valorile maxime vor fi cuprinse între 23- 26 de grade Celsius, iar cerul va fi în mare parte însorit.

În ultima săptămână a ultimei luni de primăvară, Elena Mateescu anunță descărcări electrice, ploi de scurtă durată și nopți mai reci, cu valori cuprinse între 12- 16 grade Celsius.

”Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră, cu o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu 5-6°C.

Adică frecvența zilelor cu valori de peste 25°C, care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai, în ultima lună a primăverii în țara noastră”, a anunțat oficialul ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Citește și Alertă meteo în România! Vin ploile, iar temperaturile scad. Cum va fi vremea în ultimele două săptămâni din aprilie 2024!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *