Cum va fi vremea în noiembrie 2023. Anunțul ANM, fenomenul care i-a surprins pe meteorologi

La ce să ne așteptăm în perioada următoare.
Cum va fi vremea în noiembrie 2023. Anunțul ANM, fenomenul care i-a surprins pe meteorologi

Vremea caldă se prelungește și în luna noiembrie. Temperaturile din ultima lună de toamnă vor avea valori mai mari față de normalul perioadei. Iată prognoza meteo pentru noiembrie.

Cum va fi vremea în noiembrie 2023

Potrivit meteorologilor, în perioada 6 noiembrie – 4 decembrie, se vor înregistra temperaturi mai mari decât în cele normale. În ceea ce privește precipitațiile, dacă în prima parte a intervalului vor fi averse în cantități mai mari decât de obicei, în cea de-a doua jumătate a perioadei, ploile vor lipsi, urmând ca mai apoi să revină la cantitățile normale.

Săptămâna 6-13 noiembrie

Potrivit specialiștilor, săptămâna viitoare vom avea parte de temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei, pe întreg teritoriul țării. Cele mai mari valori termice se vor înregistra în zona de sud-est a României. Totodată, cantitatea de precipitații va fi mai mare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Cum se congelează merele pentru iarnă. Cât timp le poți păstra la congelator și în ce să le depozitezi

Săptămâna 13-20 noiembrie

În acest interval se vor înregistra temperaturi medii ușor mai ridicate față de normalul perioadei la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunea sud-estică. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 20 – 27 noiembrie

În această perioadă, vom avea parte de temperaturi mai mari decât cele normale, în special în sud-estul teritoriului. În toate regiunile, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru primele zile ale lunii decembrie

Pentru săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie, specialiștii ANM anunță temperaturi medii ceva mai ridicate față de nromalul acestei perioade, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice, transmite antena3.ro.

Vremea în București până marți

Locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme pestriță în următoarele zile, din care nu vor lipsi ploile. Totuși, mercurul din termometre se păstrează la valori mai ridicate față de normalul acestei perioade, cu maxime care ating 23 de greade Celsius. Frigul se va resimți în special în timpul nopții când valorile din termometre vor coborî până la 7 grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo pentru octombrie 2023. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Experții ANM avertizează

  • Vineri: maximă de 22° C
  • Sâmbătă 10°/19°, averse, descărcări electrice

  • Duminică 8°/23°, cer variabil

  • Luni 10°/22°, cer variabil

  • Marți 7°/22°, cer temporar noros, ploaie slabă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *