Cum vei îmbătrâni în funcţie de forma feţei

Află ce tip de față ai și cum vei îmbătrâni ținând cont de structura ta musculară.
Cum vei îmbătrâni în funcţie de forma feţei

Cum vei îmbătrâni în funcţie de forma feţei, ținând cont de structura musculară și de forma facială la nivel osos. Forma feței și structura noastră osoasă pot spune foarte multe despre felul în care vom îmbătrâni.

Terapeută și specialistă în estetică facială, Yvette Pons explică modul în care fiecare față îmbătrânește în funcție de structura ei. Totuși, aceasta avertizează că aceste caracteristici s-ar putea să nu coincidă complet pentru că fața nu este întotdeauna pură, putem avea un amestec de un tip sau altul. „Cu toții avem o genetică ce ne marchează, dar există factori care ne influențează sistemul digestiv, circulator sau nervos. Acești factori determină cum va fi structura corpului nostru pe măsură ce creștem, tipul nostru de piele și chiar modul nostru de a îmbătrâni individual.”

Cum vei îmbătrâni în funcţie de forma feţei:

Cum vei îmbătrâni în funcţie de forma feţei

Fața lungă sau triunghiulară

„Oamenii cu o față lungă sau triunghiulară au în general trăsături înguste și mușchi puțini, iar pielea devine mai subțire de-a lungul anilor”, spune Yvette. Potrivit acesteia, fețele lungi sau triunghiulare corespund unor persoane mai nervoase. „La nivel intern, totul funcționează mai repede și totul este metabolizat mai repede”, spune ea. Celulele trebuie să muncească mai mult, cer multă energie dar încă nu sunt bine aprovizionate. „De aceea structura osoasă devine din ce in ce mai subtire. La fel, mușchii nu au un aport de sânge bun, deoarece nu sunt suficient de bine hraniti”. Astfel, explică Yvette, mușchii se subțiază mai repede, la fel și pielea.

În cazul fețelor triunghiulare apar mai multe linii de expresie. Îmbătrânirea prematură este cauzată de pielea subțire și de mușchii tensionați.  Îngrijirea și hidratarea sunt esențiale pentru acest tip de structură facială. Structura mușchilor poate fi îmbunătățită cu masaje și tratamente de tonifiere. Este recomandat să urmezi o dietă bogată în calciu pentru întărirea oaselor.

Fața ovală

Persoanele cu fața ovală au, în general, pomeții foarte dezvoltați. Buzele sunt groase și roz. Ochii sunt mari, iar culoarea pielii lor este roz sau roșiatică. Potrivit terapeutei Yvette, acest lucru se datorează faptului că încă de la naștere „sistemul arterial este mai activ decât în mod normal și transportă oxigenul și nutriția către organe, piele, mușchi și oase”. Pompând mai mult sânge, se produce vasodilatația, iar pielea devine mai roșiatică, iar capilarele sunt mai fragile și se rup mai ușor.

Acești oameni au de obicei capilare mici și roșii pe nas și pomeți. Pe de altă parte, „această creștere a temperaturii îi face să transpire mai mult și rezervele de apă ale pielii se evaporă din cauza căldurii”, explică ea. Se deshidratează mai ușor și la rândul lor suferă mai multă retenție de lichide.

Fața ovală îmbătrânește din cauza retenției de lichide și a acumulării de grăsime. Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți îmbătrânirea este drenajul limfatic și monitorizarea dietei. Se recomanda folosirea produselor cosmetice care întăresc capilarele pentru a evita apariția venelor pe față.

Fața rotundă

„Oamenii care au fața rotundă au un sistem vascular și un metabolism foarte lent. Sunt oameni calmi”, explică Yvette Pons. Acest lucru încetinește circulația sângelui și există o stagnare a limfei din cauza lipsei de drenaj. Acest lucru are ca rezultat o piele foarte palidă, care are puțină melanină și se arde ușor. Lipsa drenajului favorizează și pielea grasă care acumulează toxine și impurități, dând naștere unei structuri faciale mai rotunjite.

Fața rotundă își pierde din vitalitate și poate începe să atârne ușor. Pentru a opri îmbătrânirea acestei structuri faciale, este necesară o dietă bună cu exerciții fizice.

4. Față pătrată sau dreptunghiulară

Persoanele care au fața pătrată sau dreptunghiulară tind să aibă pielea de culoare galben-verde. De obicei au tenul gras, cu puncte negre, lipsit de luminozitate. Potrivit lui Yvette Pons, persoanele cu această fizionomie sunt foarte pretențioase și perfecționiste. „În perioadele de stres, sistemul digestiv și metabolismul sunt destabilizate. Ficatul este supraîncărcat pentru a digera toxinele care nu sunt digerate bine și trebuie să secrete mai multă bilă decât în mod normal. Bila este galben-verde, de aceea pielea are această culoare”.

Aceste persoane au o bază musculară bună. Cu puțin masaj de întreținere, pielea se tonifică foarte bine. Este recomandată o hidratare puternică, pe bază de apă, pentru a substitui pierderea ușoară a colagenului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *