Cumnata mea vrea să mă despartă de soț. Îi spune mereu numai minciuni. Ultima oară am fost șocată să aud ce a putut să zică despre mine

Chiar dacă soțul meu nu o ia în seamă pe sora lui, mă tem că la un moment dat va reuși să îl influențeze cu minciunile ei.
Cumnata mea vrea să mă despartă de soț. Îi spune mereu numai minciuni. Ultima oară am fost șocată să aud ce a putut să zică despre mine

Cred că în fiecare familie există un personaj numit „oaia neagră a familiei”. Uneori este numit așa cu un motiv anume. Alteori este doar proiecția unuia sau mai multor membri ai familei, fără să aibă vreo legătură cu faptele personajului. Cred că la categoria asta m-ar încadra și pe mine o analiză făcută familiei mele. Sunt văzută „oaia neagră a familiei”, însă asta doar din pentru că cumnata mea vrea să mă despartă de soț.

Încă de când ne-am cunoscut, sora lui a fost rece și distantă față de mine. Însă asta nu m-a afectat, pentru că, îmi spuneam eu, nu cu ea urma să mă mărit. Nici cu familia lui, ci cu el. Atunci îmi făceam iluzii că nu vom avea nimic de împărțit cu familia lui, în special cu sora lui, care în timp s-a dovedit a fi o scorpie.

Din păcate, după șase ani, deși nu locuim cu ei, eu nici măcar nu mă întâlnesc cu ei foarte des, suntem la același nivel în ce privește comunicarea. Iar Anamaria, cumnata mea, continuă să aibă același comportament de scorpie.

Eu sunt de vină pentru toate problemele lui

De câte ori mergem în vizită la mama lui, care locuiește cu cumnata mea, vine acasă nervos, iritat. Mereu îi spune câte ceva despre mine. Că nu e destul de bine îmbrăcat, eu sunt de vină. Că poartă blugi decolorați și prea vechi, înseamnă că nu am grijă de el. Că e slab. Că e gras. Pentru toate, eu sunt de vină.

Dacă, doamne ferește, s-a îmbolnăvit, m-a făcut să par că sunt cea mai oribilă persoană din lume. Nu doar cunata, ci și soacra mea au venit la mine și au făcut scandal că nu am grijă de el, că din cauza mea s-a îmbolnăvit. Uneori am senzația că ele își imaginează că am un bebe mic de care ar trebui să am  grijă, nu un adult responsabil, care ar trebui să fie capul familiei. Mai ales acum, că așteptăm și noi un copil.

Cumnata mea vrea să mă despartă de soț

Chiar și așa însărcinată, cumnata mea vrea să mă despartă de soț. Ultima dată i-a spus că e convinsă că nu e copilul lui și că mai bine m-ar părăsi. Am așteptat ca măcar atunci să intervină, să spună ceva, dar el a preferat să glumească pe seama ei și să-i spună că mă va părăsi, dar după ce se naște copilul și vede cu cine seamănă. Făcea glume și îi spunea că, dacă va semăna cu vecinul – care e fostul meu coleg de bancă din școala primară și cu care suntem prieteni – atunci sigur mă va părăsi. Desigur, și ea și-a dat seama că e ironizată, însă a continuat să spună că e convinsă că am o relație cu acel bărbat și că e un fraier că mai stă cu mine.

Acum, eu știu că el e rațional și nu ia în seamă toate minciunile ei. Glumind pe seama ei, e modul elegant în care încearcă să evite o ceartă cu ea. Dar mă gândesc că dacă tot aude aceeași placă, zi de zi, mereu și mereu, până la urmă va începe să-și pună întrebări.

Mi-e groază de momentul în care voi naște

Mai am aproape patru luni până voi naște. Deja mă gândesc cu groază că va veni la noi, „să mă ajute”, atât ea, cât și soacra mea. Și vor începe amândouă să mă analizeze din toate punctele de vedere. Vor începe să mă critice, să mă acuze de diferite lucruri.

Chiar dacă soacra mea nu este chiar așa de vehementă ca și ea, nu încearcă niciodată să o oprească. O lasă să fabuleze despre mine și nu intervine. O lasă toți în pace, iar eu rămân fără replică atunci când o aud. Mi se pare ireal, iar toți ceilalți își văd de treaba lor, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla. Nici nu pot să-i spun soțului meu că e nebună sau să-i cer o oprească, pentru că deocamdată nu pare să îl influențze. El îmi spune mereu să o las în pace, să observ că nimeni nu o bagă în seamă și că așa vorbește ea despre toată lumea. Însă mie tot mi se pare că cumnata mea vrea să mă despartă de soț. Și încă mi-e teamă că într-o zi va reuși.

Dacă ai și tu o poveste despre care crezi că merită spusă, nu ezita sa ne ajuți să o facem cunoscută comunității Ego.ro. Aici se leagă prietenii sau poți afla răspunsuri pe care alte persoane e posbil să ți le ascundă, din diferite motive. Scrie-ne povestea ta pe redactia@ego.ro, anunță-ne cum vrei să apară și dacă ai nevoie și de opinia unui specialist. Putem cere părerea unui expert și poate așa găsești mai ușor o rezolvare, o alinare sau măcar un gând bun din partea comunității EGO.RO!. De asemnea, la cerere, identitatea persoanei care ne scrie nu va fi făcută publică!

9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.