Cutremur în România, duminică dimineață. Unde s-a resimțit cel mai tare seismul

A fost cutremur
Cutremur în România, duminică dimineață. Unde s-a resimțit cel mai tare seismul

Un cutremur s-a produs, duminică dimineață, în România, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit INFP, seismul a avut loc în zona Vrancea.

Cutremur 13 august 2023

„În ziua de 13 August 2023, la ora 07:27:51 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 75.0 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focsani, 67km E de Sfantu-Gheorghe, 75km N de Buzau, 83km E de Brasov, 86km S de Bacau, 91km SV de Barlad”, au transmis specialiștii INFP.

În urmă cu doar câteva zile, un cutremur puternic s-a înregistrat în Turcia, într-o zonă unde au mai fost probleme grave. Conform informațiilor Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM-EMSC), seismul de joi a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter și s-a petrecut la ora locală 20:48. Epicentrul său a fost zona Celikhan (raionul Yeşilyurt) și s-a produs la 10 kilometri de orașul Malatya (441.000 de locuitori) și 131 kilometri de orașul Şanlıurfa (449.000 de locuitori).

Turcia a fost zguduită de un nou seism puternic

Mișcarea tectonică a fost resimțită la Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş și Gaziantep, potrivit CNN Türk. „Vă voi informa despre cutremurele care au avut loc astăzi: În primul rând, a avut loc cutremurul Öncü-Yeşilyurt cu magnitudinea de 4,3 în Malatya, iar apoi cutremurul İkizce-Yeşilyurt cu magnitudinea de 5,2. Este foarte probabil ca cutremurul Öncü să fie precursorul cutremurului İkizce”, a transmis prof. Dr. Naci Görür, expert în seismologie.

Deși a fost un seism puternic, care a pus la pământ mai multe clădiri, nu s-au înregistrat victime, autoritățile din Turcia anunțând că sunt doar răniți.

„În urma cutremurului care a avut loc în districtul Yeșilyurt din provincia Malatya la ora 20.48, cu o magnitudine de 5,3, toate echipele instituțiilor noastre relevante, în special AFAD, au început lucrările de scanare a terenului”, a relatat ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *